Борислав Михайлов е новият стар президент на Българския футболен съюз.

...
Борислав Михайлов е новият стар президент на Българския футболен съюз.
Коментари Харесай

Скандалите при избора на новия стар президент на Българския футболен съюз

Борислав Михайлов е новият остарял президент на Българския футболен съюз. Вчера (16 февруари) той бе определен за четвърти път да застане отпред на централата, откакто получи 463 гласа в конкуренция против Любослав Пенев и Ивайло Дражев, които завоюваха 36 и 5 гласа.

Целият избор бе съпроводен напрегнато и подозрения, че " мачът е свирен ", а " вотът е платен ".

Представителите на медиите на Осмия конгрес на БФС гледаха протичащото се в особено пригодена стая с тв приемник. Екранът обаче угасна по време на вота.

24 часа преди гласуването bTV сподели какъв е инструктажът за вота през днешния ден. Записът е изработен от щаба на Любо Пенев.

„ Инструктажът е следният, споделили са му по този начин... Даваме ти три бюлетини и един плик. На Боби (б.а. - Михайлов) бюлетината я слагаш в плика, другите две бюлетини ги прибираш и ми ги даваш”, се чува на единия от записите.

Нашият екип се снабди с тези бюлетини. Комплектът се оказа на дал своя вот за кандидатурата на Борислав Михайлов.

" Само до момента в който стигнем дотук какво беше... Заплашвани хора, заплашвани кметове, името на Бойко Борисов и Цветан Цветанов се използват и те не взимат никаква страна ", разкри някогашният футболист Николай Илиев, който е част от щаба на Любослав Пенев.

Самите избори започнаха със скандал и недопускане до залата на Пенев, Дражев и техните щабове в 10:00 ч. 2 часа по-късно някогашният национал влезе в залата и взе думата от трибуната. Речта му бе къса и гневна.

" Това е фарс и няма да взе участие в уречен мач ", сподели Пенев преди да напусне залата.

Още преди да стартира гласуването, Наско Сираков също си потегли. Дългогодишният член на Изпълкома отказал покана на Михайлов и напуща ръководството на футбола.

От екипа на Пенев обявиха за bTV, че ще апелират резултата от вота пред българския съд и ще търсят съдействието на интернационалните организации.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР