Борислав Михайлов, черното тото в българския футбол и кой ще

...
Борислав Михайлов, черното тото в българския футбол и кой ще
Коментари Харесай

Лицето Борислав Михайлов в “Бояна”? Незабавно да се зададе въпросът: “Ти какво правиш тук?!”

Борислав Михайлов, черното тото в българския футбол и кой ще поеме новия пост на началник на БФС? Това разяснява Георги Градев.

“Който и да поеме ръководството на БФС, би трябвало да направи цялостна проверка и при определяне на закононарушения да съобщи документите на прокуратурата. А отговорните би трябвало да влязат в пандиза. ”

Това съобщи експертът по спортно право Георги Градев в предаването “(О)позиция ” на “Сега “. Според него най-големият камшик за българския футбол са уредените мачове и неналичието на осъдени за манипулирането им.

Черното тото е най-големият проблем на българския футбол. Аз персонално съм дал доказателства на прокуратурата, които бяха скрити от обществеността, от ФИФА, от УЕФА, когато беше разследван оня случай през 2011 година (Става дума за контролата сред националните тимове на България и Естония, приключила 2:2 и след това анулирана от формалната статистика поради доказателства за манипулиране на резултата – бел. ред.). Борислав Михайлов съзнателно се е опитал да няма ТВ лъчение на този мач. Снимката на Михайлов със сингапуреца Дан Тан въплъщава всичко, което е българският футбол през последните 15 години: закононарушение, корупция, черно тото ”, сподели Градев.

Той е безапелационен, че подадената от Борислав Михайлов оставка като президент на БФС е задоволителен акт. И не е нужно тя да бъде одобрявана от конгреса, както настояват от актуалното управление на съюза.

Лицето Борислав Михайлов в “Бояна ”?

Подаването на оставка е насилствена мярка. Той самичък сподели: “На мен никой не ми е желал оставката ”. Макар че имаше 60 клуба, които му я желаеха. Оставката по принцип е акт на морал, на достолепие. Ако той имаше такова, щеше да я подаде, преди да пролеем кръв по улиците. Оставката е закъсняла и безусловно наложителна. Тя е едностранен акт, не предстои на приемане, а единствено на предоставяне. Оттук нататък, в случай че забележим лицето Борислав Михайлов в “Бояна ”, би трябвало неотложно да се зададе въпросът: “Ти какво правиш тук?! ” Това съобщи още експертът.

Според Градев в близкото минало Михайлов се употребил с държавни подкрепи. И има немалка възможност индивидът, който го е покривал – някогашният състезателен министър на ГЕРБ Красен Кралев, да бъде измежду претендентите за нов президент.

При всички положения претендент на опозицията ще завоюва. Защото надали симпатизант на Михайлов би се кандидатирал и би заел неговия пост. Това би означавало “стани да седна ”. Да, Красен Кралев явно желае да се кандидатира. Но в случай че лицето Красен Кралев се кандидатира, то това в действителност би означавало, че сегашните властимащи ще останат на власт. Просто тъй като Кралев е един от тях. Той е другата страна на същата монета. Именно Кралев е издал лиценз на БФС през 2020 година, когато е било ясно, че има изчезнали пари от държавния бюджет. Тоест, виждаме едно слепване на страната в лицето на Кралев по това време и БФС в лицето на Михайлов. Това съобщи още Градев.

Той приказва и за това по какъв начин може да се реши казусът със съдийството в българския футбол. А също и за какво БФС и прокуратурата си затварят очите при сигнали за черно тото.

 

 

Още вести четете в секция Спорт. 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР