Борислав Колев, обвинен за пране на над 53 милиона лева

...
Борислав Колев, обвинен за пране на над 53 милиона лева
Коментари Харесай

Пуснаха под домашен арест обвинения за пране на пари от строителството на “Хемус“

Борислав Колев, упрекнат за пране на над 53 милиона лв. от строителството на автомагистрала „ Хемус ”, бе пуснат от Софийския градски съд/СГС/ под домакински арест.

Според обвиняването след осъществяване на касовите интервенции изтеглените суми физически са били излъчени в чанти и сакове на обвинения Колев, а след това са били превозени с автомобил и оставяни за предпазване на специфични места. Освен това има данни, че въпросните суми са носени в бюро за продан на валута, където били излъчени на различен човек на име Иван.

„ Обвиняемият твърди, че има избрана икономическа логичност в потреблението на средства, които са били получавани от другите сдружения по посочената конструкция, като задатък за градеж на лот на Автомагистрала „ Хемус “, за който няма позволение за градеж. Дори да има икономическа логичност, то същата логичност несъмнено няма правно пояснение. Били са осъществявани финансови интервенции за прикриване на същинския генезис на получените средства “, показват от обвиняването.

В правосъдна зала стана ясно, че има доказателства за това, че Борислав Колев е имал непосредствено отношение към сдруженията, които са направили закононарушението. Софийски градски съд регистрира, че по делото се правят нужните дейности за разкриване на истината, само че към този момент други лица не са открити.

Обвиняемият изиска да бъде пуснат на независимост, с цел да устоя фамилията си.

„ Три месеца съм арестуван с претекстовете, че ще се укрия. Аз желая да остана тук и да оказа помощ истината да излезе на ярко. Искам да се обезпечи успокоение на фамилията ми. Няма по какъв начин да продължа да спомагам на следствието, в случай че децата ми са сами на открито. Моля да ме освободите и да ми дадете опция да работя, с цел да устоявам фамилията си “, посочи Колев.

Адвокат Христо Ботев, който пази Колев, изиска да отпадне мярката задържане под стража, която е наложена на неговия клиент. Според отбраната Колев е съдействал на проверяващите органи по време на цялото следствие, а обвиняването не потвърждава активност пране на пари от Колев.

„ Опасност от осъществяване на ново закононарушение няма, тъй като Борислав Колев е с чисто правосъдно минало, а задържането му е довело до отрицателни последици за фамилията му “, твърди отбраната му. Чистото правосъдно минало и фамилното състояние на Колев му помогнаха да излезе под домакински арест.

„ С оглед на чистото му правосъдно минало и фамилното му състояние съдът намира, че към сегашния миг мярка, която да извършва наредбата за неотклонение, е домакински арест “, реши съдът.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР