Борислав Борисов и Антоанета Зидарова бяха отличени като посланици на

...
Борислав Борисов и Антоанета Зидарова бяха отличени като посланици на
Коментари Харесай

Награда за холистичен терапевт и йога инструкторка, спасили майка и син от удавяне

Борислав Борисов и Антоанета Зидарова бяха отличени като посланици на положителното за това, че с риск за живота си са избавили майка и наследник от удавяне в студените води на Гребния канал . Грамотата от самодейността на общината „ Пловдив – град на положителното “ бе връчена от зам.-кмета по строителство Пламен Райчев в наличието на управлението на Оперативна програма „ Жилфонд “, което се грижи за стопанисването на Гребната база.
Инцидентът е станал в ранния следобяд на 15.12.20 година преди моста. Докато се разхождат, Борислав и Антоанета виждат по какъв начин двама души, в опит да извадят лабрадора си от водата, се подхлъзват се и падат в нея . Впоследствие излиза наяве, че са майка и наследник. Мъжът е на към 30 години и не може да плува. „ Обзе го суматоха и стартира да потъва. След като стигнах до него се успокои и малко по малко го извадих на брега. След това помогнах и на майка му, както и на кучето, до момента в който Тони ми помагаше от брега “, описа Борислав. Той е роден във Видин и споделя, че постоянно се е „ давил на брега на Дунава “ и не за първи път избавя хора от удавяне. „ Беше човешка реакция – напълно естествено е да се притечеш на помощ. Дори не разбрахме по какъв начин са ни разкрили от общината “, показа Антоанета. „ Много ни се искаше да ви открием и да ви благодарим, тъй като не всеки рискува живота си, с цел да избави различен. Често сме обладани от неодобрение, а положителното мъчно се вижда. Вие имате огромни сърца, благородни и безкористни сте. Вие сте положителният образец, който би трябвало да бъде отличен “. Това съобщи Пламен Райчев при връчване на грамотите от името на кмета Здравко Димитров. Той подари и нов мобилен телефон на Борислав, тъй като неговият се развалил при скока във водата.
 13 души избавени от удавяне на Гребния канал в Пловдив 13 души избавени от удавяне на Гребния канал в Пловдив
Само за 20 дни 13 души са паднали по нехайство в ледените води на Гребния канал в Пловдив. В рамките на последните три седмици са...
Пламен Райчев напомни, че през декември чиновници на „ Жилфонд “ и общинска защита записаха повишаване броя на рисковите произшествия на Гребната база. Само за 20 дни 13 души бяха паднали по нехайство в ледените води на Гребния канал. Те са били избавени с помощта на бързата интервенция на общинска защита, служащите от „ Жилфонд “ и притеклите се на помощ жители. За благополучие всички потърпевши са се разминали единствено с леко измръзване и нерешителност. Общината прикани пловдивчани и посетители на града да бъдат деликатни , когато се разхождат или спортуват на Гребния канал. Да не си вършат рискови селфита на ръба на чашата на водното оборудване, нито да се разхождат в рискова непосредственост до водата. Оперативна програма „ Жилфонд “ са сложили и поддържат 134 табели към целия Гребен канал, с които се не разрешава плуването и скачането във водата, риболовът, качването върху понтоните. Поставени са предизвестия за рисков вертикален надолнище, както и за стръмен и хлъзгав бряг. Също по този начин е неразрешено да се разхождат кучета без мотив.
Антоанета е приключила право в ПУ „ Паисий Хилендарски “ и работи в региона на наказателното право. Преподава йога, дихателни техники и медитация към фондация,,Изкуството да живееш и практикува холистична терапия ". Тя е родом от Крумовград, само че от 20 години живее и работи в Пловдив. Борислав е учил в Националната спортна академия със компетентност физиотерапия. Роден е във Видин, живее и работи в София, само че от една година любовта го води в Пловдив. Сега работи като холистичен терапевт в Пловдив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР