Борислав Богоев е избран за председател на УС Националното бюро

...
Борислав Богоев е избран за председател на УС Националното бюро
Коментари Харесай

Българското бюро Зелена карта е с ново ръководство

Борислав Богоев е определен за ръководител на УС

Националното бюро на българските автомобилни застрахователи (НББАЗ) е с ново управление. На преднамерено свикано Общо заседание на бюрото за ръководител на УС е определен някогашният началник на Застрахователния контрол Борислав Богоев, който стана член на УС на НББАЗ предишния месец. Сега Богоев сяда в стола на подалия оставка Орлин Пенев, който се отдръпна в края на предходната година, откакто стана ясно, че българското бюро е сложено под мониторинг от Съвета на бюрата.

За член на УС е определен Стефан Софиянски, някогашен дълготраен изпълнителен шеф на ЗК " Лев инс " и ексизпълнителен шеф на " Юроамерикан ".

Съвсем скоро новото управление ще организира първо съвещание, с цел да дефинира целите в своята работа. Със сигурност българското бюро ще би трябвало да се оправи с тежката обстановка към мониторинга и да одобри съответни ограничения, с цел да не допусне нови проблеми с вредите в чужбина и да не попречва влизането ни в Шенген.

В отговорностите на бюрото влизат: да провежда, управлява и управлява правенето и отпечатването на интернационалните документи " Зелена карта " ; да подписва съглашения с националните застрахователни бюра; да обработва вреди на потърпевши лица за породените им на наша територия вреди от МПС-та от държава-членка или трета държава; да спомага за изплащането в период от членове на Бюрото на дължимите компенсации за породените вреди в чужбина, както и да изплаща компенсации като Компенсационен орган.

Борислав Богоев беше зам.-председател на КФН, управляващ ръководство " Застрахователен контрол " в интервала юли 2010 - януари 2014 година, а по-късно стана съветник в застрахователната област.
Още по тематиката 13 Декември 2018 | Орлин Пенев подаде оставка като началник на НББАЗ 12 Декември 2018 | НББАЗ сложено под мониторинг
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР