Борислав Ангелов (политолог)Данните на статистическата служба на ЕС – Евростат

...
Борислав Ангелов (политолог)Данните на статистическата служба на ЕС – Евростат
Коментари Харесай

Служебното правителство вкарва хаос и несигурност в икономиката

Борислав Ангелов (политолог)

Данните на статистическата работа на Европейски Съюз – Евростат от 17 август демонстрираха, че България има двойно по-голям напредък на Брутният вътрешен продукт за второто тримесечие на 2022 година по отношение на първото от междинния за Евросъюза. Отбелязва се и растеж от 4,8% за второто тримесечие по отношение на същото тримесечие от година по-рано. Наблюдава се продължение на експанзията от 4,5% от първото тримесечие за тази година.  
 
И всичко това на фона на невижданите рецесии и провокации пред стопанските системи в страните от Европейски Съюз, а и освен.  Говорим за енергийна, икономическа, продоволствена рецесии, растеж на инфлация, нарушени доставки, които не идват от България, а извън.  
 
Постигането на такива резултати при толкоз тежка обстановка без подозрение е резултат от провежданата икономическа политика на постоянното държавно управление и главно на министъра на стопанската система Корнелия Нинова.  Да знаеш по какъв начин да създадеш изискванията, средата, да подкрепиш бизнеса, да спреш натиска върху бизнеса, да ограничиш кражбите и да следваш задачата обществените предприятия да се ръководят добре показва храброст и същинско предпочитание за смяна. 
 
И ето го сравнението:  
 
На 29 август Националният статистически институт (НСИ) излезе с формалното си месечно известие за бизнес климата, с който отбелязва, че той се утежнява с 3,4% по отношение на предходния месец. Като главен фактор се сочи несигурната икономическа среда. Да се чете буквално: несигурната икономическа среда. В целия свят от политиката на държавните управления и това какво приказват се въздействат стопански системи, тържища, показатели... Назначеното от президента служебното държавно управление вкара боязън и напрежение в българското общество. Насади възприятие за неустановеност. От първия си ден стартира да организира политика на реваншизъм, на гонения и уволнения, на смени на шефове. Такова кадруване в институциите като мащаби и периоди не е предписание в никакъв случай никое служебно, а  даже и постоянно държавно управление. Вместо да се занимае с главната си задача - организирането на почтени и свободни избори, служебното държавно управление се натовари с наместването на личната си номенклатура.  Това е блестящо доказателство, че имат дълготрайни политически и стопански апетити.  
 
Когато се стремиш да градиш, имаш едни резултати, а когато се стремиш да връщаш статукво и да разграждаш, средата се трансформира и бизнесът стартира да не вижда добра вероятност за развиване в настоящата икономическа обстановка. Излизането на служебното държавно управление от конституционните му пълномощия закономерно докара и до утежняване на икономическата и обществена среда в страната. Колкото по-бързо има постоянно държавно управление и стабилно ръководство, толкоз по-бързо могат да се вземат решение проблемите на българските жители и българския бизнес.  
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР