Борис Русев, преподавател по история в 31 СУЧЕМ Иван ВазовДнес

...
Борис Русев, преподавател по история в 31 СУЧЕМ Иван ВазовДнес
Коментари Харесай

Преди 105 г. на власт в Русия идва най-кръвожадната пасмина, зародена в недрата на империята

Борис Русев, учител по история в 31 СУЧЕМ " Иван Вазов "

Днес е 7 ноември 2022 година Какво се случи на тази дата преди 105 години? 

Тъй като все не остава време за всичко, което би трябвало да се каже в часовете.

На тази дата през 1917 година на власт в Русия идва най-кръвожадната сбирщина, завършена, зародена в недрата на империята - болшевиките. Сбирщина от най-пропадналите прослойки в Руската империя, която внезапно се оказва на власт. Хора, множеството от които през живота си не работили и произвеждали нищо. Те идват на власт и

стартират разпра поради личната си нескопосаност и несръчност

Разкапаната Руска империя, която губи Първата международна война, престава да съществува.

По гледище на България, една от страните от Централните сили във войната, в която Русия е от другата страна на барикадата, навръх 3 март 1918 година (датата съзнателно е определена от бъларският министър-председател Радославов) болшевишкото държавно управление на Русия подписва най-унизителния контракт в историята на империята – Брест-Литовския кротичък контракт, с който от лапите на империята са откъснати и освободени над 1 милион кв.км. – Литва, Латвия, Естония, Полша, Украйна, Беларус, Молдова, Грузия, Армения.
Впрочем, България е първата страна в света, която публично признава самостоятелна Украйна и първа отваря посолство в Киев.

(Заб. Над 35 000 от белогвардейците, техните фамилии, съветски аристократи, ще потърсят избавление в България. Българското държавно управление ще отпусне за тяхната прехрана до 1944 година над 350 000 000 лева. 

Това са същите офицери, които през 1916 година атакуват България. През 1925 година държавното управление на Цанков ще гласоподава всяка година да бъдат изплащани 12 000 000 лева за пенсии на съветски офицери от царската войска. За съпоставяне – цялата сума за обществени помощи в България, предопределена за към 1 милион българи, включително инвалидите от войната, е общо 43 000 000 лева.)

Болшевиките стартират незабавно революция и гнет

Първото, което вършат е да се настанят в жилищата на аристокрацията и буржоазията. 

В Русия настъпва апетит, а Съединени американски щати стартират да изпращат храни и помощи за милиони долари, които изхранват над 5 милиона гладуващи до 1921 година Това е исторически факт без значение дали се харесва от някого, или не.

Това не пречи на съветските болшевики незабавно да атакуван Украйна, още през 1920 година и да я окупират, а след това да пробват да атакуван и Полша, по-късно атакуват и Финландия, където срещат съдбоносен отпор. През 1921 година съветските болшевики още веднъж анексират Грузия и Армения.

Пълно продължение на нападателната имперска външна политика, само че с други носители.

Започват развой на изземане на земята от селяните и насилствена колективизация. Разкъсани са родови връзки от епохи, разибити са икономическите устои, което ще докара до непрестанен недостиг на хранителни и битови артикули. В идващите години болшевиките ще стартират безумна индустриализация, употребявайки безплатния труд на милиони лагерници.

В цялата империя стартира всеобщ гнет и насилия над всички, които не са съгласни с тях.

Болните им мозъци измислят руската система от концлагери, като първият е издигнат по заповед на Ленин още през 1918 година, месеци откакто е пристигнал на власт.

В тази система от концлагери, станали известни като ГУЛАГ, съветските болшевики ще хвърлят цялата съветска интелигенция, духовенство, вярващи, както и свои „ приятели ”. 
В лагерите на ГУЛАГ до 1956 година ще загинат 50 милиона души.

Болшевиките основават неповторима машина за гнет – Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР)

Апарат с бройка от над 1 милион сатрапи, садисти и убийци. 

Малко статистика – през 1914 година популацията на Руската империя е 144 милиона. През 1937 година, при раждаемост в имерията към 4 милиона годишно, популацията е единствено 105 милиона.

Сами може да си визиите размера на терора и убийствата, осъществени от болшевиките. Само в Украйна са унищожени над 6 милиона украинци през 1932-1933 година През същия интервал са унищожени 2 милиона казахи.

През 1930 година съветските болшевики ще репатрират от Крим 30 000 българи, гърци и арменци, а през 1944 ще прогонят и 200 000 татари.

През 1932 г. провеждат всеобщ апетит в окупирана Украйна и освен там, станал прочут като Гладомор. В резултат ще загинат над 6 милиона жители, най-вече украинци. През същата година съветските болшевики устройват и сходен геноцид над казахите. 48 % от популацията на Казахстан е унищожено посредством гладна гибел, разстрели или репатрирано.

Масова система на доноси работи в цяла Русия. Всеки доносничи против другия.

Понеже жилищата на остарялата буржоазия в градовете не стигат за новопристигналите от периферията гладни болшевишки бандити, както и за слугуващата им работническа класа, всеобщо фамилиите са настанявани по няколко в един апартамент, като употребяват една стая и общ хол, баня и тоалетна. Това са така наречен " комуналки ". Руснаците стартират всеобщо да доносничат против съседи, близки, сътрудници. Пускаш донос до Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР) против съседа или сътрудника, че разправял анекдот за партията, през нощта идва гарванът (така са наричали колите на НКВД) и го прибират. Ти ползваш и неговата стая или заемаш неговата позиция в службата. За него следва бързо разследване с изтезания (в рамките на часове), подписани „ признания ” и разстрел или в най-хубавия случай – концлагер. Съдът е фиктивен, няма втора инстанция, обжалване. Често и дамата следва ориста на мъжа или е репатрирана из колониите. В този интервал, сред 1930 – 1940 година в Русия се скитат безпризорни над 5 000 000 сирачета – идващия контингент за престъпност и затвори.

Болшевиките стартират гнет и против своите.

Масова шизофрения и фикс идея за шпиони

Само един факт. По скалъпени процеси през 1937 година са убити 30 000 офицери от Червената войска. Тя на практика е обезглавена. Избити или хвърлени в концлагерите са и огромна част от комунистите-интернационалисти от доста страни, в това число и от България.

В някои от концлагерите, както свидетелства и Солженицин, смъртността е 1% дневно. В лагера има 10 000. Всеки ден 100 от тях умират от апетит и мраз. Но лагерът продължава да е с бройка 10 000. Всекидневно идват нови попълнения от вътрешността на страната. Това е безспорна човекомелачка. И това продължава с десетилетия.

Още по-големият проблем е, че това зловоние, тази демонична политическа система след това поквари и половин Европа, и като продължение болести огромна част от света за близо половин век.

Върна обратно в развиването им толкоз доста нации и повреди на ментално равнище милиони човешки души.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР