Борис Джонсън каза в четвъртък, че ще му бъде много

...
Борис Джонсън каза в четвъртък, че ще му бъде много
Коментари Харесай

Борис Джонсън против новото споразумение с ЕС

Борис Джонсън сподели в четвъртък, че ще му бъде доста мъчно да гласоподава за новото съглашение за търговията със Северна Ирландия след Брекзит , заявявайки че актуалният министър председател Риши Сунак е разрешил на Европейския съюз да резервира прекалено много власт, цитира думите му Ройтерс.

В тирада на срещата на върха за световната мека мощ през 2023 година Джонсън наруши мълчанието си по отношение на, което министър-председателят Сунак дефинира като историческо - такова, което разрешава на Англия да преодолее разногласията за Брекзит, които усложниха връзките сред Лондон и Брюксел.

Джонсън сподели, че може да разбере, че хората желаят да продължат напред, но възрази, че Брекзит си коства да се направи единствено в случай че Англия коренно промени стопанската система си и компромисна договорка за търговията в Северна Ирландия ще остави на Европейски Съюз " прекомерно огромен надзор ".

" Ще ми бъде доста мъчно да гласоподавам за нещо сходно, тъй като имам вяра, че трябваше да създадем нещо друго ", сподели Джонсън.

" Но... би трябвало да сме наясно какво в действителност се случва тук. Не става дума за това, че Обединеното кралство си връща контрола... Това е Европейски Съюз, който е неотстъпчив да ни разреши да вършим каквото желаеме в нашата лична страна. Не посредством нашите закони, само че по техните . "

Британската лира падна по отношение на щатския $ и еврото след мненията на Джонсън, увеличавайки загубите от по-рано денем.

Джонсън, чиито съдружници упрекват Сунак, че му е оказал помощ да го смъкна от поста министър-председател, сподели обаче, че се надява най-голямата юнионистка партия в провинцията да може да се помири с предлагането, с цел да може да се върне в локалния парламент в Ълстър .

Джонсън, който, повтори аргумента си, че английското държавно управление би трябвало да се придържа към, който на практика унищожава по този начин наречения протокол за Северна Ирландия, който в този момент е предоговорен от Сунак, с цел да стане " Уиндзорската рамка ".
 В Белфаст Риши Сунак убеждава юнионистите за новата комерсиална договорка с Европейски Съюз
В Белфаст Риши Сунак убеждава юнионистите за новата комерсиална договорка с Европейски Съюз

Въпросът за Северна Ирландия е една от най-спорните точки след Брекзит
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР