Борис Джонсън е вероятният следващ министър-председател на Великобритания намекна в

...
Борис Джонсън е вероятният следващ министър-председател на Великобритания намекна в
Коментари Харесай

Елмар Брок: Борис Джонсън е вероятният следващ премиер на Великобритания

Борис Джонсън е евентуалният идващ министър-председател на Англия загатна в специфичното изявление за „ Хоризонт “ доайенът в Европейския парламент Елмар Брок, водил договарянията за Брекзит в екипа на Мишел Барние.

След като нощес английската Камара на общините отхвърли за трети път съглашението за излизане от Европейски Съюз, в политическите среди в Лондон все по-често се чуват гласове за нуждата министър председателят Тереза Мей да се отдръпна от поста.

„ С Борис Джонсън се познаваме персонално от над 30 години. Човек в никакъв случай не знае, какво може да чака от него. Той обаче е доста образован мъж и мисля, че откакто Брекзит се обясни, той ще бъде по този начин интелигентен и умен да реализира рационално комерсиално съглашение с Европейски Съюз. Това е във съвместен интерес, без значение, кой ще бъде идващият министър председател. Ние от Европейски Съюз ще работим за бъдещо тясно комерсиално съдействие, с цел да ограничим оптимално вредите от Брекзит “, сподели Елмар Брок.

Той не се нае да предвижда по кое време и по какъв начин Англия ще напусне Евросъюза.

„ Трудно е да се каже. Ако през идващите дни и седмици всичко пропадне, ще имаме още по-дълго отсрочване на Брекзит, а това значи, че британците би трябвало да вземат участие в европейските избори. А в случай че в Обединеното кралство се стигне до предварителни избори и втори референдум, в действителност не мога да направя никаква прогноза. Включително и за това, дали въобще ще има Брекзит “, добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР