Борецът ни Георги Вангелов е бил спрян от световния шампион

...
Борецът ни Георги Вангелов е бил спрян от световния шампион
Коментари Харесай

Георги Вангелов е бил спрян от световен шампион

Борецът ни Георги Вангелов е бил спрян от международния първенец – японеца Рей Хигучи на шампионата на планетата в Белград. Сънародникът ни е отстъпил с механически туш 0:10 за 2,09 мин. в категория до 57 кг на свободния жанр. Това оповестиха от Българската федерация по битка.

Съперникът му е и втори на олимпиадата . Ако азиатецът стигне край, българинът ще продължи в репешажите за бронза .

Същата орис е имал и Али Умарпашаев (74), който е паднал от иранеца Йонес Емамичогаеи с 0:6 при първото си излизане на тепиха.

Силна първа среща е направи Михаил Георгиев в категория до 79 кг. Националът е губел с 0:6, само че е съумял да обърне резутата и да тушира Шухрат Бозоров (Таджикистан). Но в осминафиналите е изгубил от казахстанеца Болат Сакаев с 0:7.

Ахмед Батаев пък се е контузил в първия дуел с кубинеца Артуро Силот Торес, само че е превъзмогнал болката и е стигнал до триумфа с 5:2 в категория до 92 кг. За втората обаче не е излязъл, с което е завършил присъединяване си.

Същевременно дебютантът Стилян Илиев е изгубил в репешажите против Озимджан Дастанбек с 0:10 и е изнемощял от конкуренцията в категория до 61 кг.

Тази вечер в конкуренция за бронза ще излезе Рамазан Рамазанов , а противникът му в категория до 70 кг ще бъде киргизстанецът Ерназар Акматалиев , който е бил международен вицешампион от 2021-а. Финалите стартират в 19:00 часа .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР