Борещите се за оцеляване собственици на киносалони възлагат надежди за

...
Коментари Харесай

Кината се надяват, че блокбастърите ще спуснат завесата на COVID кризата

Борещите се за оцеляване притежатели на киносалони разпореждат очаквания за възобновяване от рецесията, провокирана от забавените поради Коронавирус блокбастъри. Кината се надяват, че филми като " Смъртта може да изчака " (No Time To Die), най-новия от поредицата за Джеймс Бонд, ще върнат хората в салоните, даже когато Delta разновидността държи доста от почитателите привързани към стрийминг услугите.

Съобщението на MGM и Universal в петък, че премиерата на No Time to Die в Лондон ще се състои на 28 септември, както е по проект, беше добра вест за международните кинокомпании, които се събират в Лас Вегас за годишната си конференция тази седмица, написа Financial Times.

Премиерата на 25-ия филм за Бонд, в който са вложени 250 млн. $, е отлагана три пъти от първичната си дата през 2020 година Не е ясно обаче дали други заглавия, измежду които " Ловци на духове: Наследство " (Ghostbusters: Afterlife) на Sony или " Топ Гън 2 " (Top Gun: Maverick) на Paramount ще бъдат пуснати по проект тази есен, или ще бъдат отсрочени. Но когато и да бъде премиерата им, малко на брой имат вяра, че тези заглавия ще могат да се приближат до световните доходи от билети, които биха донесли преди пандемията.

CinemaCon, най-голямата конференция в промишлеността на киносалоните, нормално е събитие за изложение на топли усеща сред студията и киноверигите. Но тазгодишното събитие ще се организира във време, в което притежателите на кина са изправени пред невиждани компликации поради COVID-19. Освен това напрежението сред филмовите дистрибутори и студията поради стрийминга също пораства.

" Последните 18 месеца бяха най-голямото екзистенциално предизвикателство пред киното ", твърди Джон Фитиан, президент на американската Национална асоциация на притежателите на киносалони (NATO) - домакини на конференцията. Но той е убеден, че промишлеността може да се върне към рекордно високите си равнища от 2019 година, когато продажбите на билети доближиха 43 милиарда $ и че феновете ще се върнат в кината, с цел да видят някои " страхотни филми тази есен и тази зима ".
Промяна на бизнеса
Други обаче не са толкоз сигурни. Някои настояват, че приходите за 2019 година може да са достигнали абсолютния най-много на фона на епична смяна във филмовия бизнес. Дори и сполучлив боксофис тази есен - който никога не е несъмнено нещо - може да не облекчи чувството за рецесия в промишленост, чийто бизнес модел се прекатурва, с помощта на стрийминга.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР