Бордът на директорите на Сибание Стилуотър (Sibanye Stillwater) одобри 588

...
Бордът на директорите на Сибание Стилуотър (Sibanye Stillwater) одобри 588
Коментари Харесай

Южноафриканска компания инвестира 588 млн. евро в завод за литиеви батерии във Финландия


Бордът на шефовете на " Сибание Стилуотър " (Sibanye Stillwater) утвърди 588 милиона евро финансови разноски за развиването на на литиевия план " Келибер " (Keliber) във Финландия, съобщaват от компанията, представени от Българска телеграфна агенция.

Южноафриканското минно дружество пое контрола над финландския производител на материали за акумулатори " Келибер " през октомври, когато усили дяловото си присъединяване до 85 на 100, откакто закупи дял от 30,29 на 100 през февруари.

От " Сибание " показаха, че програмата за финансови разноски ще стартира с построяването на рафинерия за литиев хидроксид във финландския промишлен парк " Кокола " (Kokkola), откъдето компанията възнамерява да навлезе в европейския пазар за акумулатори.

" Радваме се да разтеглим наличието си в европейската промишленост за произвеждане на акумулатори посредством " Келибер ", който чакаме да бъде първият изцяло интегриран европейски производител на литиев хидроксид, като наред с това чакаме да сме с едни най-ниските въглеродни излъчвания в промишлеността ", сподели в изказване основният изпълнителен шеф на " Сибание " Нийл Фронман.

" Сибание " възнамерява да усили капитала си в " Келибер " със 104 милиона евро до края на януари, като минимум 250 милиона евро ще бъдат взети назаем за финансиране на построяването на плана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР