Бордът на Булгаргаз беше последният, който не е изчегъртан. Новите

...
Бордът на Булгаргаз беше последният, който не е изчегъртан. Новите
Коментари Харесай

Плевнелиев: ДАНС да каже кой в кабинета иска да ни скара с Азербайджан в полза на Москва

" Бордът на " Булгаргаз " беше последният, който не е изчегъртан. Новите хора, които се назначават, са най-вече от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. За мен е по-интересно кой извади секретният контракт сред България и Азербайджан в интернет. Направи се опит от страна на ръководещите да се провалят връзките ни с Азербайджан. Задачата на ДАНС е да разбере кой е разгласил информацията. Единствените печеливши от това са руснаците ", съобщи пред Нова Нюз Росен Плевнелиев.

" Позицията ни във връзка с спора Русия и Украйна изрично не е ясна. През 2014 година Русия анексира територия на Украйна, само че изгуби останалата част. В нея живеят хора, за които Владимир Путин е агресор. Ако Москва тръгне към огромна война, самата Русия ще има проблеми. Кремъл през днешния ден ще има голям отпор. Считам, че е значимо за визията на НАТО и Европейски Съюз Украйна и Грузия, както и всички страни от Европа да влязат в тях. НАТО е защитителен съюз. Представете си Турция да ни каже, че няма интерес страната ни в никакъв случай да няма право да влезе в НАТО или в Европейски Съюз. Двете организации в този миг не би трябвало да демонстрират уязвимост. Нашето държавно управление демонстрира уязвимост, несигурност и се чуди какво да каже. НАТО и Европейски Съюз са нашето семейство. Ако някой ни нападне, ще чакаме в това време войски от Полша или Германия, с цел да ни пазят. Много сме пробити. Русия постоянно е търсила троянски кон и в този момент България се гърчи. Логиката на хибридната война на Русия е доста елементарна - тя постоянно търси слабото място. Нашите радари да вземем за пример за съветски. Дори в Албания купиха по-модерни. Ако не се държим като страни на НАТО и на Европейски Съюз, ще останем сами, съветски троянски кон ", сподели още президентът от 2012 година до 2017 година

" Ако Тито е воин за Северна Македония, за нас той е палач. Тито и Сталин са главните национални герои. Москва употребява всеки случай да дестабилизира Балканите. Имаме да извървим дълъг път, който няма да мине без промени от страна на Скопие ", добави Плевнелиев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР