Борбата с високите цени трябва да е водещ приоритет на

...
Борбата с високите цени трябва да е водещ приоритет на
Коментари Харесай

74% от българите очакват от властта да се справи бързо с високите цени

Борбата с високите цени би трябвало да е водещ приоритет на държавното управление сега, считат 74% от българските жители. В топ 3 влизат още ограничението на бедността и общественото неравноправие (според 45%) и битката с корупцията (според 34%). Това демонстрира национално представително изследване на организациите „ Алфа Рисърч “ и „ Тренд “, направено за идния Powers Summit.



Социалните неравенства и повишаващите се цени на живота са измежду огромните проблеми, които съгласно 79% от хората би трябвало да се адресират през днешния ден, тъй че идващите генерации да имат по-добро бъдеще. Екологичната рецесия и тази на идентичността са посочени от доста по-малко хора – надлежно от 7 и 9% от интервюираните. 



Подробните резултати от изследването за настройките на българите към съществуващите рецесиите и оправянето с тях ще бъдат показани на 20 декември в София Тех Парк, когато ще се организира второто издание на форума, придобил популярност като „ българския Давос “ – Powers Summit. 

За втора поредна година бизнесът ще сложи ясни и измерими цели пред властта, посредством новаторската платформа за директен, конструктивен и самостоятелен разговор сред бизнеса, промишлеността, гражданския бранш и водачите на парламентарно показаните партии и държавното управление. 

За нас е значимо посредством платформата промишлеността да слага и намира политическо решение на най-наболелите проблеми “, сподели един от основателите на Powers Summit - доктор Пламен Русев. 

„ Ясната ни цел е тези решения да водят до бързо възстановяване на изискванията за живот и бизнес в България. Затова през 2022 година създадохме стратегическо партньорство с „ Алфа Рисърч “ и „ Тренд “ и посредством тях следим пулса и проблемите на цялото общество благодарение на панела „ Приоритети “, който реализираме дружно “, добави Русев. 

„ Приоритети “ е национално представително изследване за настройките на българите през 2023 година Допитването е направено измежду представителна извадка от български жители над 18 години посредством директно полустандартизирано изявление „ лице в лице “, извършено през ноември 2022 г. 

Сред въпросите в анкетата са: кои би трябвало да бъдат главните цели на държавното управление на България през днешния ден и решаването на коя от огромните рецесии в наши дни би трябвало да е водещо за обезпечаване на по-добро бъдеще на идващите генерации. 

На 20 декември на Powers Summit националното представително изследване „ Приоритети на българите през 2023 “ ще бъде показано публично от „ Алфа Рисърч “ и „ Тренд “ пред лидерските екипи на парламентарно показаните партии, медиите и промишлеността на страната. 

Поради огромния интерес, се чака през днешния ден (16 декември) форумът да доближи оптимален потенциал и регистрацията на билети да бъде прекратена най-късно в 19:00 часа.  Регистрацията се реализира посредством уеб страницата на платформата Powers Summit.

Economic.bg е медиен сътрудник на събитието. 

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинвисоки цени обществена рецесия цели битка с корупцията беднотия ПоследниНай-четениЛични финанси 0 74% от българите чакат от властта да се оправи бързо с високите цени Компании 224 Израелска компания за е-търговия възнамерява 7 млн. евро инвестиция в България Бюджет и финанси 120 Сенатът на Съединени американски щати одобри рекорден бюджет за защита Енергетика 276 Потреблението на въглища слага нов международен връх Компании 12007 Германец трансформира остарял хотел в Семково в коливинг зона Личности 9832 Мъск към този момент не е най-богатият човек в света Любопитно 4109 Vivacom отключва всичките си ТВ канали Бюджет и финанси 3899 Правителството предлага изтеглянето на България от двете руски банки Всички вести googletag.cmd.push(function() { goo
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР