Борбата с подкупите, с корупцията е ангажимент на много институции.

...
Борбата с подкупите, с корупцията е ангажимент на много институции.
Коментари Харесай

Гешев: Борбата с корупцията е ангажимент на много институции

" Борбата с подкупите, с корупцията е ангажимент на доста институции. За да се изкорени този проблем приказваме и за образование, и за обучение. Важно е обаче и приемането на настоящи закони. "

Това съобщи основният прокурор Иван Гешев пред възпитаници от Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии в Пазарджик. За визитата му стана ясно от известие на Асоциацията на прокурорите в България, публикувано от прокуратурата.

Гешев показа пред младежите работата на прокуратурата като част от правосъдната власт и стадиите, през които се минава, с цел да бъде наказан причинител на закононарушение. " За целия развой не дава отговор една институция. Говорим за екипна и взаимна работа. В България, за жал, имаме проблем с работата в колектив и с възприятието за общественост. Това ни прави по-слаби. Ако желаеме да се развиваме, би трябвало да има схващане за част от общността ", посочи той.
 Гешев регистрира постоянна прокуратура, само че унищожена система за битка с престъпността
Гешев регистрира постоянна прокуратура, само че унищожена система за битка с престъпността

Престъпността се завърнала в размерите от 90-те години

Безгрешни системи няма. Въпросът е всяка институция да взема решение проблемите си , отрицателните трендове да бъдат минимализирани и да не се одобряват за естествени. Всяка институция би трябвало да си прави работата, а не да трансферира виновност, сподели Иван Гешев. 

Срещата с възпитаници в Пазарджик е част от самодейността " Правосъдие в бъдещето - прокурори и възпитаници приказват за право " на Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите в България. В нея участваха също представителят на прокуратурата Сийка Милева, окръжният прокурор на Пазарджик Албена Кузманова, районният прокурор Радослав Бакърджиев и Златина Иванова, член на Асоциацията на прокурорите в България и прокурор в Районната прокуратура.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР