,,Борбата с корупцията вече не е само борба за спестяване

...
,,Борбата с корупцията вече не е само борба за спестяване
Коментари Харесай

Николай Денков: Борбата с корупцията вече e и борба за запазване на демокрацията

,,Борбата с корупцията към този момент не е единствено битка за икономисване на обществени средства, само че и битка за опазване на демокрацията. Така че смисъла и ролята на битката с корупцията доби доста по-глобални измерения.`` Това съобщи министър председателят Николай Денков след срещата си с основния прокурор на Европейски Съюз Лаура Кьовеши.

„ Имахме къса среща (с Лаура Кьовеши), на която говорихме за работата на европейската прокуратура в България и набелязахме някои ограничения, с които държавното управление би могло да помогне. Сътрудничеството ни с европейската прокуратура е доста значимо “, добави акад. Денков.

На собствен ред вицепремиерът Мария Габриел посочи, че задачата на основния европейски прокурор е значимо, защото по този метод се пази общият интерес на Европейски Съюз, като не пропусна да подчертае, че битката с корупцията е висш приоритет за държавното управление.

,,От диалога ни с госпожа Кьовеши разбрахме, че България може да бъде страната-членка в Европейски Съюз, която да задава стандарти, че България може да бъде образец за другите държави-членки в Европейски Съюз. Това ни натоварва с още отговорност да продължим по пътя, по който от ден първи това държавно управление върви – битка с корупцията, ясна промяна в правосъдната система и конституционни промени``, добави Мария Габриел.

„ Първо би трябвало да приключим процеса по завършване на офиса на европейската прокуратура в България, тъй че да е изцяло работещ. Много стъпки са направени. Но сега не сме запълнили броя на делегираните прокурори. Сравнявайки офиса с другите европейски, това е добър образец за предан и самостоятелен екип”, разяснява Кьовеши.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР