Борбата с корупцията, с безотговорността и ненаказаността има материални измерения.

...
Борбата с корупцията, с безотговорността и ненаказаността има материални измерения.
Коментари Харесай

Борисов за акцията в Перник: МВР и ДАНС работиха много, сега прокурорите са господари на производството

„ Борбата с корупцията, с безотговорността и ненаказаността има материални измерения. Колегите от Министерство на вътрешните работи, ДАНС, работиха доста време. Подготвиха това, което смятат за задоволително като материал, рапортуваха на прокуратурата и оттова прокурорите са господари на производството. Така че приветствам прокурорите, че по този начин интензивно работят “, това разяснява министър председателят Бойко Борисов след съвещанието на КСНС при президента, на което бе разисквана обстановката в Близкия изток.

От сутринта тече акция на спецпрокуратурата в екоминистерството по отношение на следствието на рецесията с водата на Перник, а спецследователи и спецпрокурори влязоха в регионалната администрация на миньорския град. До на следващия ден по проект би трябвало да бъдат разпитани 30 лица, заяви по-рано основният прокурор Иван Гешев.

Попитан дали поради инспекциите ще бъдат поискани оставки на министри, Борисов беше сбит, че някои въпроси са съдружни и би трябвало да се изчакат резултатите и да се изяснят обстоятелствата.

„ Ще приказвам с съдружните сътрудници. Тези, които са директно назначени от ГЕРБ изобщо няма да ги разясня. Не мога да кажа дали има сянка на съменние, дано да забележим обвинителни актове “, сподели той.

Той настоя, че няма значение от коя партия са Ирена Соколова и Вяра Церовска, за които има информация, че са измежду арестуваните при акцията.-->

„ Дали си от ГЕРБ или от Българска социалистическа партия, не би трябвало да значи нищо. Има свършена работа и несвършена работа. Те си отидоха от герб, напуснаха си постовете “, заключи той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР