Борбата с корупцията не е само борба за спестяване на

...
Борбата с корупцията не е само борба за спестяване на
Коментари Харесай

Денков: Борбата с корупцията вече е борба за запазване на демокрацията

Борбата с корупцията не е единствено битка за икономисване на обществени средства , а в битка за опазване на демокрацията. Това съобщи министър председателят Николай Денков след срещата си с европейския основен прокурор Лаура Кьовеши, която е на посещаване в България . Двамата разговаряха в границите на присъединяване на форума „ Антикорупция, демократична резистентност и икономическа сигурност “, който се организира в столицата, а на срещата участва и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел .

„ Значението и ролята на битката с корупцията закупи нови и по-глобални измерения “, означи Денков .

Премиерът акцентира, че на срещата е разисквана работата на бюрото на Европейската прокуратура в България и са набелязани ограничения, с които държавното управление може да помогне на неговата работа.

От своя страна Лаура Кьовеши означи, че Българският офис на европейската прокуратура може да бъде даден като добър образец. Сравнявайки офиса в България с другите офиси, считам, че сме заложили положителни стандарти тук, добави Кьовеши.
 Лаура Кьовеши БГНЕС
„ Беше извънредно значимо да получим поддръжка, че за това държавно управление битката с корупцията е висш приоритет. Това значи непрекъснат разговор с Европейската прокуратура и единни дейности “, съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел .

Посланието, което ще остане от тази среща е, че България може да бъде страна членка на Европейски Съюз, която задава стандарти, сподели още вицепремиерът. „ Това ни натоварва с още отговорност да продължим по пътя, по който от ден първи това държавно управление върви – битка с корупцията, ясна промяна в правосъдната система, конституционни промени “, акцентира Мария Габриел.

България може да бъде образец за другите в Европейски Съюз, това зависи от нас и ще продължаваме да го отстояваме, добави тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР