Борбата с домашното насилие е водещ приоритет и обществото очаква

...
Борбата с домашното насилие е водещ приоритет и обществото очаква
Коментари Харесай

Габриел: Борбата с домашното насилие е водещ приоритет

" Борбата с домашното принуждение е водещ приоритет и обществото чака ясни решения и ограничения във връзка с усилването на предварителната защита и отбраната на жертвите ", сподели вицепремиерът и външен министър Мария Габриел при започване на първото съвещание на Националния съвет за предварителна защита и отбрана от домашното принуждение, което се организира в Министерския съвет, оповестява Българска телеграфна агенция.

Вицепремиерът съобщи, че посредством днешното съвещание се слага активността на работата на този народен орган. 

Всеки човек може да стане жертва на принуждение без значение от неговия пол, възраст, стопански статус, обучение, публично състояние и заради тази причина са нужни целенасочени дейности по предварителна защита и отбрана. 

Според дневния ред на първото съвещание на националния съвет ще бъде показана информация по осъществяването на законовите условия на Закона за отбрана от домашното принуждение и ролята на Администрацията на Министерския съвет в този развой. Ще бъде показан и признат Координационният механизъм за помощ и поддръжка на потърпевшите от домашното принуждение.

На съвещанието се чака още да бъде показана информация за активността на Работната група по правене на оферти за промени и допълнения на Правилника за използване на Закона за отбрана от домашното принуждение. Ще се обсъдят и дефинират и предпочитаните действия за финансиране на планове по предварителна защита и отбрана от домашното принуждение, показаха още от държавната пресслужба.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР