Борбата с дезинформацията и манипулираното и подвеждащо съдържание обсъдиха на

...
Борбата с дезинформацията и манипулираното и подвеждащо съдържание обсъдиха на
Коментари Харесай

Асен Василев към Meta: Спрете руската пропаганда през социалните мрежи

Борбата с дезинформацията и манипулираното и подвеждащо наличие разискаха на среща във Вашингтон финансовият министър Асен Василев, министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов и ръководители на световната компания Meta, която е притежател на обществените мрежи Фейсбук, Instagram, WhatsApp и други

“Спрете съветската агитация и го направете преди европейските избори. Тогава ще видите качествена смяна в отношението и на потребителите на Фейсбук, и на регулаторите в Европейски Съюз ”. Този апел насочи българският министър на финансите на срещата. Василев даде образци по какъв начин наличие, което е проевропейско, се смъква от обществената мрежа по сигнали на тролове, до момента в който дезинформацията се популяризира. България показва дълбока угриженост от съветската акция, ориентирана към подкопаване на доверието в европейските институции, Съединени американски щати и НАТО, заключи министър Василев.

От Meta срещнаха министъра на финансите с новите модели изкуствен интелект AI, които разрешават различаване и унищожаване на манипулирани изображения и подвеждаща информация. В Meta посрещнаха българските министри с обичайните принцеси, баница със спанак и сарми.

Във Вашингтон финансовият министър Асен Василев организира среща и с управлението на SpaceX. Той насочи към тях покана да посетят България наесен. Вицепрезидентът на компанията Тим Хюс прояви огромен интерес към страната ни, изключително в подтекста на към този момент доказаната аудиенция в България на админа на НАСА Бил Нелсън през октомври 2024 г. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР