Бонус към заплатата, ако стигаш с колело до офиса. Фирми

...
Бонус към заплатата, ако стигаш с колело до офиса. Фирми
Коментари Харесай

Как държави от ЕС насърчават пътуването до офиса с колело?

Бонус към заплатата, в случай че стигаш с колело до офиса. Фирми във Франция и Белгия заплащат на чиновниците си за всеки изминат километър до работа.

Във Англия всеки шеф може да получи назад 1/3 от цената на велосипеда, в случай че го купи за собствен чиновник.

Повече от 3 милиона велосипеда са купени във Англия през предходната година. Това е към 15% повече, в сравнение с през последните пет години.

В битката с въглеродните излъчвания в някои страни пък оферират ваучери за закупуване на колело

Схемата да си получиш от страната 1/3 от цената на колелото е била употребена от повече от милион и половина работещи за над 40 000 разнообразни работодатели. Лондонската скица за шерване на колела на самообслужване за къси пътувания е част от формалната скица за обществен превоз в мегаполиса.

Няма потребност да резервирате – просто намирате най-близката докинг станция, а по-късно го връщате на комфортна за вас станция в града.

Във Франция градските и общинските управляващи поемат огромна част от сумата при покупка на нов електрически велосипед - към 500 евро нормално, само че в случай че родител ще вози и децата си и му е нужен огромен фамилен модел, може да кандидатства за помощ от над 800 евро.

За насърчаването на напредването с велосипед голяма роля играят и редица френски работодатели. Те поемат половината от цената при взимане на електрически велосипед на лизинг.

Спестените средства са отишли за подкрепяне на детски градини и обществени заведения в сметките им

В трудовите контракти неотдавна към този момент попада и уговорка, с която работодателят се задължава да заплаща на служителя избрана сума, в случай че той идва на работното си място с колело. Обикновено за Париж сумата е към 2 евро дневно.

В прилежаща Белгия пък работодателят заплаща към 1 евро за изминати 4 километра. Инфраструктурата в Брюксел допуска безпроблемно придвижване с колела. А мощните асоциации на велосипедистите имат такова въздействие, че елементарно могат да трансформират разпоредбите за придвижване даже по основните булеварди в белгийската столица.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР