Бони Принц Чарли: Лице по време на възхода на якобитите, пресъздадено с помощта на посмъртни маски

...
Екип от Центъра за анатомия и човешка идентификация на университета
Коментари Харесай

Екип от Центъра за анатомия и човешка идентификация на университета в Дънди вече е създал това, което се смята за най-реалистичното копие на лицето на принца, което е правено досега.

Показва го с руси къдрици, облечен в бяла риза и с петнисти петна по кожата, както би изглеждал по времето на якобитския възход - неуспешния му опит да възстанови баща си , Джеймс Франсис Едуард Стюарт, на британския трон.

Посмъртните маски на принца бяха усърдно фотографирани и картографирани от изследователи, така че 3D моделите можеха да бъдат произведени с най-съвременен софтуер, позволяващ на експертите да " de-age" принцът.

Барбора Весела, магистър, който инициира проекта, каза: "Разгледах предишни реконструкции на исторически личности и се заинтересувах как те могат да бъдат направени по различен начин.< /p>

„Исках да създам образ на това как би изглеждал той по време на възхода на якобитите.

Семейства, „опустошени“ през смъртта на двама тийнейджъри след DJ събитие в Глазгоу

„Има посмъртни маски на Бони принц Чарли, които са достъпни, докато някои са в частни колекции.

„Знаем също, че той е пострадал инсулт, преди да умре, така че процесът на възрастова регресия беше още по-интересен за мен."

През 1745 г. принц Чарлз Едуард Стюарт се опитва да си върне Великия британски трон за своя баща, Стюарт в изгнание, крал Джеймс III на Англия и Ирландия и VIII на Шотландия, по време на якобитското въстание, когато е само на 24 години.

Принцът неуспешно се опитва да върне баща си на трона, което води до един от най-романтизираните периоди на История на Шотландия.

Въпреки някои първоначални успехи на бойното поле, неговата армия е победена от правителствените сили в битката при Кулоден, близо до Инвърнес, през април 1746 г.

Бони принц Чарли прекарва следващите пет месеца като беглец, преди да избяга във Франция и да живее на континента до края на живота си.

Той почина в Палацо Мути, Рим, на 67-годишна възраст, след като получи инсулт.

Прочетете повече:
Мери, кралицата на Шотландия получава 3D лечение
Сър Били Конъли разкрива четири нови рисунки за продажба

След смъртта му, отливка от рисунката на принца лицето беше взето, което беше обичайно за забележителни личности по онова време.

Изследователите изследваха копия на маските в музея и художествената галерия в Инвърнес и The Hunterian в университета в Глазгоу, създавайки композиция в продължение на няколко месеца .

Г-жа Весела направи снимки от цялата страна на маските и използва фотограметричен софтуер, за да създаде 3D модел, използвайки почти 500 изображения.

Тя каза: „Има моменти, когато работиш с маските, че изведнъж ти се струва, че това някога е бил жив човек.

„Ние не сме склонни да мислим за възрастта на хората, когато изучаваме история, но принц Чарли беше само на 24 години когато кацна в Шотландия и визуализирането колко млад е бил в този ключов момент от историята е очарователно.“

Г-жа Весела добави: „Надяваме се, че това развлечение насърчава хората да мислят за него като за личност, вместо просто легенда.

"В същото време е важно да не романтизираме него или историческата ера.

"Има много разкази за него, но има лице, което да погледнем ни помага да го разглеждаме като човек, а не просто като име от историята."

Произведението ще бъде представено като част от годишното шоу за магистри на Университета в Дънди, което се отваря за публиката в събота.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР