Бомба избухна пред банка срещу Министерството на труда на Гърция,

...
Бомба избухна пред банка срещу Министерството на труда на Гърция,
Коментари Харесай

Бомба избухна пред банка срещу Министерството на труда на Гърция

Бомба избухна пред банка против Министерството на труда на Гърция, оповестяват от полицията.

Експлозията е станала в 1:29 часа през нощта в петък против събота в Атина. Има единствено материални вреди. В 00:48 часа полицията е известена от публицисти от медия “Ефимерида звук Синтактон ”, която е получила телефонно позвъняване, в което е обещано предизвестие, че бомбата ще експлодира след 40 минути.

Неизвестен се е обадил и споделил, че има експлозиви в постройката.

След приемането на сигнала полицията е отделила региона, а на тротоара на улица Стадиу е видяна подозрителна раница. Обикновено улицата е доста оживена в петък вечерта от коли и пешеходци.

Отговорност за случая е поела новосформиралата се групировка " Революционна самозащита ". Тя се появи за първи път през 2014 година, когато пое отговорност за нападението с калашник против офисите на ПАСОК в навечерието на изборите за Европейски парламент.

На 31 август 2016 година групировката нападна с автомати " Калашников " мексиканското посолство на площад " Колонаки ". Малко по-късно същата година, на 10 ноември, бе хвърлена граната против френското посолство на бул. " Василисис Софияс ".

Последният удар на " Революционна самозащита " беше на 10 януари 2017 година, когато отряд служители на реда за битка с безредиците бе атакуван с автомати " Калашников " още веднъж пред офисите на ПАСОК. Тогава служител на реда бе леко ранен.

При огромна интервенция на отдела за битка с тероризма на 8 ноември 2019 година са осъществени 13 претърсвания на жилища и са задържани над 15 души - мъже на възраст 41 и 45 години. Те са упрекнати в терористични актове, владеене на експлозиви, нарушение на Закона за оръжията и имитация.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР