Болоня видя серията им поредни победи спряла от застрашения от

...
Болоня видя серията им поредни победи спряла от застрашения от
Коментари Харесай

Болоня взе само точка от визитата на Фрозиноне

Болоня видя серията им следващи победи спряла от застрашения от изпадане Фрозиноне, а срещата сред двата тима, намиращи се на двата полюса на класирането, приключи 0:0. Домакините имат 26 точки и се намират на 18-о място, първото в зоната на изпадащите. Болоня – водени от Тиаго Мота, не престават да се кичат с етикета, че са приятната изненада на сезона в Калчото и с 58 точки са на 4-о място. Само на 1 пункт пред тях е Ювентус, само че Рома е единствено на 3 след болонци.

Но играчите на треньора Еузебио ди Франческо започнаха нападателно и очевидно с концепцията да се измъкнат бързо от дъното. На бързо те сътвориха три положения за гол, в които беше забъркан Уалид Шедира. Най-напред негов бомбен изстрел беше избавен от вратаря Лукаш Скорупски, а по-късно смелата отбрана на Джон Лукуми попречи на Емануеле Валери да откри Шедира, нахлуващ на чиста позиция на скорост. До края на първата част Скорупски още един път трябваше да се разтяга оптимално, с цел да извади удар на Кейлъб Околи с глава.

След почивката отборът на Болоня изнесе събитията в средата на терена и държеше топката, само че в предни позиции не направи съвсем нищо. До 75-ата минута домакините нападнаха и сътвориха няколко обстановки за гол, едната след неточност на бранителя на гостите Рикардо Калафиори. Чак в последния четвърт час Болоня подвигна оборотите и можеше да измъкне успеха в последната секунда. Ударът на Щефан Пош се отби в горната греда, топката се върна в Дан Ндойе, който обаче учудващо извади в навън.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР