Болоня спря серията на Милан от четири шампионатни победи. Росонерите“

...
Болоня спря серията на Милан от четири шампионатни победи. Росонерите“
Коментари Харесай

Милан профука две дузпи и бе наказан от Болоня в 92-ата минута

Болоня спря серията на Милан от четири турнирни победи. „ Росонерите “ профукаха две дузпи и бяха осъдени в 92-ата минута, с цел да вземат единствено точка след зрелищно 2:2 на „ Сан Сиро “.


Преди срещата имаше минута безмълвие в памет на умрялата италианска футболна легенда Луиджи Рива.

Първият късмет в дуела се откри пред Тео Ернандес, само че той го пропусна в 9-ата минута, а в 16-ата играта бе спряна, с цел да бъде подсилен вратарят на Милан. Майк Менян стана обект на расистки обиди от тифози на Удинезе преди седмиц, а през днешния ден на таблото на стадиона бе изписан откъс на Мартин Лутър Кинг: " Тъмнината не може да прогони тъмнина; единствено светлината може да го направи ", а почитателите осветиха трибуните с телефоните си.

Последваха пропилени благоприятни условия и от двата тима, с цел да се стигне до 29-ата минута, в която гостите откриха резултата. Скоро по-късно домакините получиха право да изпълнят дузпа, защото съдията Давиде Маса видя рискова игра против Симон Кяер. Решението му да уточни бялата точка предстоящо не се понрави на наставника на гостите Тиаго Мота, който за реакцията си даже бе изпъден с пряк червен картон.

В последна сметка с отговорността да извърши наказателния удар се нагърби Оливие Жиру, чийто изстрел бе отразен от стража Лукаш Скорупски, само че няколко минути по-късно тази неточност бе поправена от Рубен Лофтъс-Чийк, който от границата на вратарското поле беше прецизен за 1:1.

След почивката " росонерите " получиха право да изпълнят втора дузпа - този път за нарушаване против Рафаел Леао. И при втория опит от бялата точка обаче домакините не сполучиха, като в тази ситуация виновникът беше Тео Ернандес, който стреля в гредата. Въпреки това Милан въпреки всичко съумя да стигне до цялостния поврат в 83-ата минута, когато Рубен Лофтъс-Чийк се възползва от центриране на Алесандро Флоренци и с глава направи резултата 2:1 в интерес на домакините.

Радостта на почитателите по трибуните обаче бе помрачена в 92-ата минута, когато Филипо Терачано извърши нарушаване в наказателното поле и по този начин Болоня получи право да извърши дузпа, превърната в гол от Рикардо Орслини, с което той донесе точката за своя отбор.

Лидерът Ювентус приключи 1:1 вкъщи с предпоследния в класирането Емполи. " Бианконерите " играха с човек по-малко от 18-ата минута след пряк червен картон на Аркадиуш Милик и стигнаха единствено до точка, с което прекъсна серията от седем следващи победи във всички шампионати.

Домакините въпреки всичко съумяха да поведат в резултата в 50-а минута с гол на Душан Влахович, негов шести в последните четири турнирни мача. Резервата Томазо Балданци вкара за Емполи и донесе скъпа точка за отбора в борбата за оставане в елита.

Ювентус остава отпред в класирането с 2 точки пред втория Интер, който обаче има и два мача по-малко. Милан на 7 от водача. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР