Болниците в София продължават реорганизацията на клиники, за да разкрият

...
Болниците в София продължават реорганизацията на клиники, за да разкрият
Коментари Харесай

Болници местят и трансформират клиники, за да поемат наплива от болни с Covid

Болниците в София не престават реорганизацията на клиники, с цел да разкрият спомагателни кревати за пациенти с Covid-19. От предходната седмица здравната ревизия разпореди 30% от потенциала им да е за пациенти с ковид. Това се случва на фона на възходящ брой пациенти в лечебните заведения. Хоспитализираните са към този момент близо 7000 души, от които 600 са в интензивни отделения.

“Александровска “ болница заяви в понеделник, че клиниките ѝ от I-ви и II-ри Хирургичен блок краткотрайно пребазират активността си.

Клиника по кардиология се реалокира в Отделението по кардиология на Клиниката по пропедевтика на вътрешните заболявания (при Арката на болничното заведение, ул. “Св. Георги Софийски “ 1).

Легловата база на Клиника по нефрология , трансплантация и диализно лекуване се реалокира на територията на Клиниката по ендокринология (3-ти етаж на постройката при Арката на болничното заведение, ул. “Св. Георги Софийски “ 1). Диспансерът за трансплантирани пациенти продължава активността си на същото място, като приемът на пациенти се реализира през обособен (самостоятелен) вход. Отделението по диализно лекуване не трансформира позицията си.

Клиниката по урология се реалокира на 1-ви етаж в I-ви хирургичен блок. Мястото на приемния кабинет остава същото (на партера на I-ви хирургичен блок ).

Клиниката по лицево-челюстна хирургия се реалокира на 1-ви етаж в I-ви хирургичен блок.

Клиниката по хирургия (II-ра хирургична клиника) остава на същото място – 1-ви етаж на I-ви хирургичен блок.

Клиниките по кардиология и по нефрология, трансплантация и диализно лекуване резервират диагностично- консултативните си кабинети по места (в ДКБ “Александровска “ при Арката).

Свиждането е прекратено до смяна на епидемиологичната конюнктура. Сведения за болните се получават всеки ден от лекуващите лекари в съответната клиника по телефона.

Екипите на пребазираните клиники не престават да извършват в цялостен размер оказването на болнична помощ.

Шест клиники от структурата на Военномедицинска академия (ВМА) също краткотрайно ще бъдат трансформирани в звена за работа с пациенти с коронавирусна зараза.

Новите Covid-зони са разкрити на територията на Клиника по пневмология и фтизиатрия, Ендокринология и заболявания на обмяната, Втора клиника по коремна хирургия, Клиника по психиатрия, Клиника по гръдна хирургия, Обща и онкологична гинекология.

Екипите към този момент имат опит в борбата с подлото заболяване от предходните талази на епидемията, оповестиха от лечебното заведение.

Създадена е специфична организация за банкет на пациентите, нуждаещи се от незабавно или наложително болнично лекуване, обвързвано с гореспоменатите специалности.

В понеделник бяха регистрирани нови 1370 случаи на ковид при направени 10554 теста. Положителните проби са съвсем 13% от всички изследвани.

87.01% от новите случаи за деня не са имунизирани.

Активните случаи са 79 312. От тях са приети в болница 6912 души. 600 от тях са в интензивни отделения. Близо 90 на 100 от новопостъпилите в болнично заведение не са имунизирани.

Починали са 40 души, 97.5% от тях не са били имунизирани.

Излекувани са 536 души.В неделя са сложени 7156 дози ваксини. Хората със приключен имунизационен цикъл към този момент са 1 440 294.

Общ брой лица с сложена бустерна доза (реваксинация) – 12 493.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР