Болниците в Газа рискуват да се превърнат в морги без

...
Болниците в Газа рискуват да се превърнат в морги без
Коментари Харесай

Червеният кръст: Болниците в Газа се превръщат в морги

Болниците в Газа рискуват да се трансфорат в морги без електричество, твърди Международният комитет на Червения кръст, представен от БТВ.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 283
Единствената електроцентрала в Газа свърши горивото в сряда, а аварийните генератори може да спрат да работят след часове.

Медицинските центрове са претрупани, след като Израел наложи цялостна блокада на Газа и обстрелва територията с въздушни и артилерийски удари.

Израел даде обещание да не възвръща електрозахранването и да не позволява съществени запаси и филантропична помощ в Газа, до момента в който терористичната формация „ Хамас “ не освободи заложниците, които отвлече по време на офанзивите си в събота.

„ Тъй като Газа губи електрозахранване, лечебните заведения губят ток, което излага на риск новородените в инкубатори и възрастните пациенти на О2. Спира се диализата на бъбреците и не могат да се вършат рентгенови фотоси “, сподели Фабрицио Карбони, шеф на Международният комитет на Червения кръст за района.

Той добави, че лечебните заведения към момента работят с генератори, само че горивото ще стигне единствено за няколко часа.

Хората също по този начин изпълват лечебните заведения в опит да се скрият от въздушните удари. По данни на палестинското министерство на здравеопазването повече от 1300 души са починали в Газа от началото на нападенията в събота.  Други 5 339 души са били ранени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР