Болниците са препълнени с деца и родителиСЗО иска информация за

...
Болниците са препълнени с деца и родителиСЗО иска информация за
Коментари Харесай

Епидемия от детска пневмония в Китай

Болниците са претъпкани с деца и родители
СЗО желае информация за новото респираторно заболяване

Световната здравна организация изрази угриженост от увеличението на респираторните болести в Китай и прикани популацията да “вземе ограничения ”, с цел да се защищава, предадоха “Франс прес ” и “Ройтерс ”.

“СЗО изпрати до Китай публично искане за подробна информация по отношение на увеличението на респираторните болести и епидемиите от пневмония, регистрирани при деца ”, се споделя в изказването, оповестено в обществената мрежа “X ”.

След като китайските управляващи и медии оповестиха за увеличение на броя на респираторните болести, в това число огнища на недиагностицирана пневмония при деца в Северен Китай, СЗО е поискала “допълнителна епидемиологична и клинична информация, както и лабораторни резултати за тези обявени огнища при деца ”. Освен това организацията е поискала информация за разпространяването на известни патогени като грип, КОВИД-19, респираторният синцитиален вирус и микоплазмената пневмония, се прибавя в изказването. През последните дни китайски медии разгласиха видеоклипове на лечебни заведения, претъпкани с родители и деца, които чакат прегледи. Властите от своя страна изясняват това нарастване на респираторните болести с анулацията на рестриктивните мерки, свързани с COVID-19.

Някои консуматори на обществени медии разгласиха фотоси на деца, които си пишат домашните в болница в Сиан, до момента в който са сложени на венозни системи, отбелязва Ройтерс.

Болници в Пекин и Ляонин също са претъпкани с заболели деца, а учебните занятия са на ръба на прекъсването. “Пациентите би трябвало да чакат на опашка по два часа, а ние всички сме в незабавното поделение ”, споделя член на личния състав на централната болница в Далиан.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР