Болници бяха наводнени, големи дървета изпокъсани с корени, покриви откъснати

...
Болници бяха наводнени, големи дървета изпокъсани с корени, покриви откъснати
Коментари Харесай

Ураганът Отис: Смъртоносна буря със скорост 165 мили в час проправя път на разрушения за милиарди паунда през Акапулко в Мексико

Болници бяха наводнени, огромни дървета изпокъсани с корени, покриви откъснати от домове и хотели, пътища потопени и електропроводи прекратени, оставяйки стотици хиляди без електричество.

Изправени пред бавната реакция на държавното управление при изключителни обстановки на сцените на безпорядък в западно Мексико, хората стават обезверени, лишени даже от най-основните запаси.

Търговските и военните летища на Акапулко също бяха прекомерно тежко развалени, с цел да възобновят полетите, което в допълнение попречва напъните за възобновяване.

Сред изчезналите е тригодишно момиченце, което беше отнесено от майка си в кално свлачище. < /p>

В издирването оказа помощ Флора Контрерас Сантос, която сподели: „ Планината се стовари върху тях. Калта я взе от ръцете на майката.

„ Имаме потребност от помощ, майката е в неприятно положение и не можем да намерим момичето. "

Изображение: Повредени здания след урагана Отис, раздрал Акапулко

26-годишният Хуан Пабло Лопес е разговарял със брачната половинка си, когато диалогът им е пресечен рано в сряда когато Отис доближи сушата.

Тя се беше върнала в Акапулко, с цел да бъде със фамилията си и да роди сина им преди месец.

Г-н Лопес, който беше вкъщи си в Канкун, сподели: „ Много се безпокоя за новородения си наследник. “

Ерик Лозоя, професионален вълшебник, сподели, че е издържал „ три часа смут “ със брачната половинка си и двете си дъщерички в хотелска стая в Акапулко като ураганът разруши прозорците и опустоши постройката.

26-годишният юноша, който се барикадира в баня със фамилията си и още четирима, сподели: „ Буквално се чувствахме по този начин, като че ли ушите ни щръкнаха да експлодират.

„ Видяхме да летят матраци, водни резервоари. Таванът стартира да пропада. "

Прочетете повече в Sky News:
Жена почина при наводнения от бурята Бабет

Междувременно, изправен пред ограбването, шефът на полицията в Акапулко Луис Енрике Васкес Родригес сподели: „ Нямаме потенциала да спрем грабежите, тъй като има толкоз доста хора.

„ Това е изцяло изключителна обстановка. “

Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор сподели: „ Това, което претърпя Акапулко, беше в действителност пагубно. “

Акапулко е най-големият град в южния щат Гереро, един от най-бедните в Мексико.

Местната стопанска система зависи мощно върху туризма и Otis аргументи огромни вреди на някои от най-известните хотели по крайбрежието на града.

Описвайки бурята като „ изцяло опустошителна “, губернаторът на щата Евелин Салгадо сподели, че 80% от хотелите в града са били наранени и че управляващите работят за възобновяване на електрозахранването и водоснабдяването.

Разрушението, породено от Отис, стихия от категория 5, ускори опасенията по отношение на въздействието на изменението на климата, което съгласно доста учени ще докара до по-чести рискови метеорологични феномени.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР