Болница се извини на повече от 100 жени, след като

...
Болница се извини на повече от 100 жени, след като
Коментари Харесай

Дефектен разтвор или лекарска грешка: Медици повредиха яйцеклетки на стотици жени

Б олница се извини на повече от 100 дами, откакто яйцеклетките и ембрионите им евентуално са били развалени по време на заледяване. 

Болница Guy's Hospital в Лондон се е свързала със 136-те дами, откакто е открила, че нейната клиника, ръководена от Националната здравна работа (NHS), може би по нехайство е употребила някои бутилки с повреден разтвор за заледяване на яйцеклетки и ембриони през септември и октомври 2022 г. 

От клиниката настояват, че по това време не са знаели, че течността е дефектна. Говорител на фондацията Guy's and St Thomas съобщи, че индустриалният проблем може да повлияе неподходящо на шанса замразена яйцеклетка или ембрион да оцелее по време на размразяването. 

" Бяхме известени за индустриален проблем с някои бутилки с разтвор, който може да е бил употребен за заледяване на яйцеклетки и ембриони в нашето звено за асистирано забременяване през септември и октомври 2022 година " , показват от фондацията. 

Те прибавят, че болничното заведение към този момент се е свързала с всички наранени и се е извинила за всяко терзание, което грешката може да е предизвикала. 

Hospital apologises after frozen eggs of more than 100 women may have been damaged

Read more:
— Sky News (@SkyNews)
BBC оповестява, че доста от засегнатите дами след това са били подложени на лекуване на рак, което може да ги е оставило в неспособност да заченат по натурален път. 

От звеното за оплождане и ембриология (HFEA) декларират, че през февруари 2023 година до всички регистрирани клиники е било изпратено уведомление за сигурност по отношение на дефектната система за заледяване - все пак клиниката към момента е употребила дефектния разтвор няколко месеца по-късно. 

Рейчъл Къттинг, шеф на HFEA споделя, че сега тече следствие. 

" Ще предприемем всички нужни по-нататъшни дейности вследствие на това следствие в сходство с нашия общоприет развой за произшествия " , показва тя. 

" Известно ни е, че този артикул може да е бил публикуван и в други клиники в Обединеното кралство, макар че понастоящем на HFEA не е известно да има друга лицензирана клиника, в която пациентите да са били наранени ", добавя тя.  

* Видеото е архивно:  
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР