Болница Надежда“ отново ще проведе 100 безплатни прегледа за диагностика

...
Болница Надежда“ отново ще проведе 100 безплатни прегледа за диагностика
Коментари Харесай

Безплатни прегледи за ендометриоза в болница ``Надежда`` |

Болница „ Надежда “ още веднъж ще организира 100 безвъзмездни прегледа за диагностика и лекуване на ендометриоза, като част от #ЕндоКакво през #ЕндоМарт - годишната обществена акция за повишение на информираността и битката с това заболяване, което поразява всяка 10 жена.

Седем са водещите експерти, които ще съветват 100-те записани дами: доктор Георги Стаменов, доктор Димитър Цветков, доктор Ваня Атанасова, доктор Любомир Христов, доктор Илиана Бътева- Христова, доктор Людмил Еленчев, доктор Зорница Бутева.

Те преглеждат в първия профилиран кабинет по ендометриоза в страната, който отвори порти при започване на 2019 година



Записванията за тези прегледи се прави онлайн в особено основания уеб уебсайт за запазване на фертилитета при разнообразни болести. На 10 март 2022, в 10:00 часа, в www.zapazi.me ще се отвори електронна форма за онлайн записвания и след запълване на броя ще се затвори автоматизирано.

Формата съдържа въпроси, като в безплатните прегледи могат да се включат тези, които имат позитивен отговор на най-малко 2 от тях.

След приемане на поръчката, представител на болница „ Надежда “ ще се свърже с всяка жена, декларирала предпочитание за този обзор, за фактическото записване тутакси. Заявките се обработват по реда на идването им.



Ендометриозата е гинекологично заболяване, при което тъкан, сходна на тази, която построява маточната лигавица – ендометриума, се популяризира на разнообразни местоположения отвън матката. При това под въздействие на женския хормонален цикъл, тези ендометриозни огнища нарастват и кървят всеки месец.

Това е даже по-сериозно, в сравнение с звучи, защото основава непрекъснат инфекциозен развой в засегнатите органи и може да провокира мъчителни сраствания с евентуално тежки затруднения.

Ендометриозата утежнява яйчниковия запас и понижава броя на яйцеклетките. Създава и имунни проблеми, които пречат на имплантацията на ембриона. В по-късна възраст може да се прояви и с дълго кръвотечение и болки до неспособност да се извършват ежедневните действия.

Подробна информация за ендометриозата. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР