Болница Надежда“ е основен обучителен център на Международното училище по

...
Болница Надежда“ е основен обучителен център на Международното училище по
Коментари Харесай

Наша АГ болница става основен обучителен център на Международно училище по лазерна гинекология

Болница „ Надежда “ е главен обучителен център на Международното учебно заведение по лазерна гинекология. Престижният план е на проф. Серхио Хаимович, водещ хирург по гинекология, който първи в света вкарва медицинския лазер в офис хистероскопията.

На 6 юли 2019 година проф. Хаимович, доктор Георги Стаменов и доктор Димитър Цветков организираха първото образование по плана, отдадено на офис хистероскопията - актуален щадящ способ, който разрешава диагностика и лекуване на разнообразни гинекологични болести в границите на една и съща процедура.

Методът се употребява за хирургични интервенции като премахването на полипи, миоми, при аденомиоза, за биопсия при находки на злокачествени обединения в маточната празнина.

За разлика от обичайна хистероскопска интервенция, този вид процедури не изискват анестезия и предварителна подготовка на пациента, могат да се организират в амбулаторни условия и се отличават със доста по-кратък оздравителен интервал.

Специалисти по гинекология от България и чужбина участваха в профилираното образование в болница „ Надежда “. Акцент бяха практическите аспекти от потреблението на хистероскопската техника, извършения на хистероскопски симулатори и демонстрационни интервенции онлайн. Специално внимание лекторите отделиха на комфорта и сигурността на пациента по време на процедурата.

Мисията на Международното учебно заведение по лазерна гинекология е да даде опция на гинеколозите по света да вкарат лазерна технология в тяхната рутинна процедура. Освен цялостна стратегия за образование по лазерна хистероскопия, училището ще започва и образования за използване на лазер в лапароскопски и вулвовагинални процедури.

Първият обучителен център е основан в болница " Надежда " в София. В ход е основаването на клонове на учебното заведение в Западна Европа, Латинска Америка и Австралия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР