Болнични сдружения настояват за подкрепа от държавата заради високите сметки

...
Болнични сдружения настояват за подкрепа от държавата заради високите сметки
Коментари Харесай

Болнични сдружения настояват за подкрепа от държавата заради високите сметки за ток и парно

Болнични сдружения упорстват за поддръжка от страната поради високите сметки за ток и парно през последните месеци. „ Не можем да спрем тока в операционните, както общините гасят лампите”, пишат те в декларация.

„ Ако сметката на едно болнично заведение през януари 2021 година е била 20 000 лева за едно лечебно заведение, то тя в този момент е над 50 000 лева Т.е. има към три пъти нарастване. Ако сметката е била 200 000 лева, то в този момент тя е 600 000 лева.”, съобщи Свилена Димитрова от Българската болнична асоциация пред Нова телевизия.
“В пандемична конюнктура сме, а лечебните заведения са сложени в положение да не знаят дали могат да си платят сметките за ток”, сподели тя.

„ Налага се да реагираме повторно, тъй като вместо някаква форма на отговор на първия ни апел, излезе решението на Енергийната комисия в Народно събрание, че няма да се компенсират лечебните заведения, поставяйки ги в обща група с други субекти”, уточни още тя.

По думите й лечебните заведения са разнообразни субекти и би трябвало да бъдат изнесени в обособена група. „ Те освен че се финансират по друг метод, само че имат и друго значение за българите и националната ни сигурност”, разяснява Димитрова.
„ Неофициално чух, че ще има някакво решение, което ще компенсира цените на тока. Болниците би трябвало да бъдат чути”, уточни тя.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР