Болни хора не си правят изследвания, защото не виждат смисъл,

...
Болни хора не си правят изследвания, защото не виждат смисъл,
Коментари Харесай

Д-р Чобанова бие тревога: Много хора знаят, че са болни от К-19, но...

Болни хора не си вършат проучвания, тъй като не виждат смисъл, тъй като ще ги затворят, няма да вървят на работа. Има мнозина, които знаят, че са заболели, само че го крият. Така се стига до заболели продавачи, които не престават да работят по магазините. Това сподели доктор Виктория Чобанова, ръководител на сдружението на общопрактикуващите лекари в София – област в телевизионно изявление.

Тя разяснява, че най-големият проблем на персоналните лекари е неустойчивостта на нормативната база, по която работят. По нейни думи, заповедите на Министерството на здравеопазването са по две-три дневно.

„ Ние, лекарите, не знаем нищо за имунизациите. Научаваме за тях от медиите. Не знаем от какъв вид са, нямаме никаква информация “, сподели доктор Чобанова. Тя разяснява и това, че не е ясно каква имунизация се прави в пика на болестта и дали в този случай тя ще е ефикасна.

Д-р Чобанова сложи под подозрение и опцията на РЗИ да се оправят с имунизацията. „ Те не могат да се оправят даже с карантинираните “, съобщи лекарката.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР