Болки в главата, гадене, умора, жажда и световъртеж - това

...
Болки в главата, гадене, умора, жажда и световъртеж - това
Коментари Харесай

Как да премахнем тежкия празничен махмурлук

Болки в главата, гадене, отмалялост, жадност и световъртеж - това са признаците на махмурлука, който може да ни връхлети през днешния ден, а в случай че е и по-сериозен, е съпроводен с потене на ръцете, трептене и интензивен пулс. Не бива да взимаме на съществено шегата, че чеп клин избива. Обикновено истината е, че и чеп остава, тъй че по-добре е през днешния ден да забравим за чашките със спиртни питиета.

Какво е действието на алкохола върху организма ни?

С две думи, той ни дехидратира, предизвиквайки ни да отделим към 1 литър урина в границите на единствено няколко часа, нервира стомаха и подтиква отделянето на повече киселини, които основават възприятие на парене. Физиологичните ни процеси се смущават. Дори да заспим доста бързо, ще се събудим по-рано и с нарушен натурален биологичен темп. Повишава се равнището на кръвната захар и се усещаме гладни и заболели.

Ето какво можем да създадем, с цел да облекчим страданията:

Течности и сън

Приемането на доста вода и въобще течности може да понижи последствията от алкохолната нощ. Фрешът е превъзходен и доста по-удачен избор - ще вдигне захарта в кръвта и ще ви набави изгубените електролити. Ако ви се намират - тествайте фреш от ябълка или боровинки, тъй като с изключение на питателни, те са щадящи към сензитивните стомаси. Ако се наспите хубаво, също можете да преживеете махмурлука по-леко, и не забравяйте да вземете лекарство срещу киселини при положение, че имате болки в стомаха. Парацетамолът и аспиринът тук не са най-подходящите лекарства, които можете да употребите.

Добра закуска

Направете си сандвич с картофи и риба звук. Тази композиция е доста хранителна и ще достави на тялото ви нужните му витамини. Пробвайте с пълнозърнест самун. В него има витамин Б, мастни киселини и ще помогне на черния ви дроб да пречисти тялото. Освен това ще всмуква алкохолът, който е останал - което е един от най-хубавите способи да се справите с махмурлука.

Ядки

Те освен, че ще обуздаят възможния махмурлук, само че ще стабилизират кръвната захар и ще ви доставят нужните витамини.

Джинджифил

Той облекчава чувството за гадене и работи като отлично анти-възпалително средство. Джинджифиловата бира, бисквити или чай - всички те са превъзходен метод да се справите с махмурлука.

Бабините предписания

Разбира се, има и бабини предписания срещу махмурлук – зелен чай, банани (Те са цялостни с калий, който губите, до момента в който пиете - точно неналичието му предизвиква треперенето и отпадналостта), зелева или шкембе супа, физическо натоварване, яйца, чист въздух, женшен (не по едно и също време, схваща се) и какво ли още не, само че не е научно потвърдено, че оказват помощ. Ако съгласно вас самите неприятните признаци изчезват с помощта на някое от изброените различни решения, то следвайте го.

Усмивки

От психична позиция, възприятието на виновност и гнева от прекомерно огромното признато количество алкохол способства за утежняването на положението ви на идната заран, по тази причина приемете случилото се равнодушно, в случай че не и с усмивка, и търпеливо изчакайте да ви мине.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР