Болката може да стане хроничнаБолката във врата и затрудненото му

...
Болката може да стане хроничнаБолката във врата и затрудненото му
Коментари Харесай

Домашни средства при схванат врат

Болката може да стане хронична
Болката във врата и затрудненото му придвижване могат да бъдат предизвикани от разнообразни фактори, измежду които седене в една позиция в продължение на часове, стрес, малоценен сън, пресилване на мускулите или ненадейно придвижване. Схванатият врат може да бъде съпроводен и от признаци като главоболие, неразположение в ръцете и раменете, проблеми със съня – заради дискомфорта. Ако не вземете ограничения, болката във врата може да стане хронична и да докара до това да не можете да завъртате главата си. 

Горещ компрес

Наложете парещ компрес върху схванатия врат. Можете да вземете парещ душ и да насочите струята към врата за 3-4 минути или да навлажните хавлия с гореща вода и да я сложите на болното място.

Ябълков оцет

Накиснете забрадка в ябълков оцет и я поставете на мъчителното място. Оставете я да седи там 2 часа. Правете го всеки ден, до момента в който болката отшуми.

Лют червен пипер

Добавете 2 с. л. пикантен червен пипер към 40-50 мл леко затоплен зехтин. Разбъркайте добре и масажирайте мъчителното място. Повтаряйте процедурата по 2 пъти дневно.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР