Болката е част от нашия живот. Всеки ден изпитваме различни

...
Болката е част от нашия живот. Всеки ден изпитваме различни
Коментари Харесай

Симптомите на влошено здраве, които не бива да игнорираме

Болката е част от нашия живот. Всеки ден изпитваме разнообразни типове болежка, множеството от които са краткотрайни и не демонстрират в действителност рисково положение.

Има обаче някои признаци, които може да наподобяват незначителни, само че в действителност изискват незабавна здравна помощ.

Основните признаци, на които би трябвало да обърнете внимание и да посетите доктор, включват:

- Объркване или смяна в държанието

Внезапното замъгляване на съзнанието или промени в държанието са много рисков признак, защото човек, който не е в здравия си разсъдък, може да не разпознае казуса. Например, в случай че човек има инсулт, речта му става неразбираема или безсмислена, само че той продължава да счита, че приказва вярно.

Други аргументи за ненадейно комплициране включват инфекциозни болести, проблеми с психологичното здраве, странични резултати на медикаменти или лекарствени алергии и хранителни дефицити.

Ако непрекъснато изпитвате замъгляване на съзнанието, забелязвате промени в държанието си или не разбирате къде се намирате и какво вършиме, би трябвало неотложно да се консултирате с доктор.

- Подуване на краката

Може да се изненадате да научите, че признаците на сърдечно -съдови болести постоянно се появяват най-вече по крайниците. При сърдечни проблеми се засягат най-отдалечените елементи на тялото. Кръв и други телесни течности се натрупват в краката, причинявайки отичане.

Сърдечно-съдовите болести са водещата причина за гибел при хора по целия свят. Те могат да бъдат породени от доста други болести като хипотиреоидизъм, диабет, хипертония и други

Не подценявайте подуването на краката, изключително в случай че кожата стане сивкава или синкава, защото това е различен индикатор за неприятна циркулация.

- Необяснима смяна в честотата и естеството на изпражненията

Честотата и естеството на изпражненията при здрав човек могат да варират доста според от доста фактори, в това число хранене, стрес и съществуването на патологични процеси в организма.

Много е значимо да забележите непрекъснатите промени в изпражненията. Пристъпът на диария след ястие на пикантна храна не е рисков признак, само че в случай че диарията не спре няколко дни, без значение какво ядете, това е мотив да посетите доктор.

По същия метод, в случай че забележите кървави, черни или бледи изпражнения, потърсете професионална помощ, защото това може да е признак на зараза, синдром на раздразнените вътрешности или рак.

- Постоянна или висока температура

Веднага откакто телесната ни температура се увеличи, незабавно прибягваме до антипиретични медикаменти. Но в действителност понижаването на температурата под 38 ° С не е добра концепция, защото в този случай отбраната на организма против зараза понижава и микробите се развъждат по-бързо.

От друга страна, в случай че висока температура продължава повече от три дни, това може да е симптом на съществено заболяване.

Постоянното повишение на температурата може да аргументи инфекции на пикочните пътища, туберкулоза и някои типове лимфоми.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР