Болка в ставите и артрит: Това масло ще ви помогне

...
Болка в ставите и артрит: Това масло ще ви помогне
Коментари Харесай

Болка в ставите и артрит: Това масло ще ви помогне

Болка в ставите и артрит: Това масло ще ви помогне

Една от аргументите, заради които обичам пролетта, са ярките, слънчеви цветове на глухарчето на фона на свежа зелена трева. Ранобудните пчели обичат глухарчето, събират нектар от жълтите му съцветия, изпълвайки въздуха с щастливо жужене.

Семейството ми също обича това растение: всяка пролет събираме цветове от глухарче дружно за подготвяне на национални средства и вкусни ястия. Глухарчето може да се употребява сурово в салати, да се прибавя в чорба, да се прави сироп от него, конфитюр и билков чай.

Глухарчето е ценено от антични времена поради лечебните му свойства. Използва се за лекуване на инфекции, болести на жлъчния мехур и черния дроб, както и като диуретик.

Знаете ли, че това растение е едно от най-ефективните средства за облекчение на непоносимата болежка в ставите и мускулите? Доказано е, че противовъзпалителните свойства на глухарчето оказват помощ при лекуването на артрит и подагра. Елиминира спазмите и главоболието. За тази цел, пригответе си масло от глухарче, което да втривате във възпалените места.

Масло от глухарчета
Събирайте глухарчето единствено в екологично чисти места, надалеч от автомагистрали и огромни градове.

Необходими съставки:
500 гр. цветове от глухарче
1 литър студено пресовано висококачествено растително масло

Приготвяне:
В изсъхнало слънчево време съберете цветовете от глухарчета и ги поставете в 1,5-литров буркан. Не ги мийте.

Залейте цветовете с растително масло, покрийте с марля.

Сложете буркана на топло и слънчево място за 3 седмици.

Веднага откакто цветовете покафенеят, прецедете маслото и го прелейте в бутилка от мрачно стъкло.

Съхранявайте това масло от глухарчета на мрачно хладно място. Ако не желаете да чакате няколко седмици, можете да приготвите маслото по друг метод.

Изсипете маслото в тенджера и прибавете цветовете.

Загрейте сместа на водна баня в продължение на 30-60 минути на най-ниската температура.

Преместете сместа в буркана и я оставете на слънце за 24 часа.

Прецедете маслото и го прелейте в непрогледен съд.

Съхранявайте съда компактно затворен на студено мрачно място.

Колкото по-дълго сте съумели да задържите ниската температура, толкоз повече хранителни субстанции отделят цветовете в маслото.

За да избегнете развалянето на продукта, уверете се, че съдът е изцяло изсъхнал. Повечето маслени екстракти с уместно предпазване могат да се употребяват цяла година.

Можете да замразите цветовете от глухарче и да ги употребявате през зимата, с цел да си приготвите чудесното масло.

Този дестилат оказва помощ при чернодробни болести и камъни в жлъчния мехур, запек, при проблеми с гастроинтестиналния тракт (гастрит, колит). Приемайте по 1 супена лъжица 3 пъти дневно с храна.

При болки в ставите е належащо да се разтриват възпалените места 2-3 пъти дневно с масло от глухарче – това ще обезпечи дълготраен аналгетичен резултат. Ако подправите салатата с такова масло, ще я обогатите с потребни субстанции и ще й придадете изискан усет.

Благоприятните свойства на глухарчетата са потребни за лекуването на кожни болести. Помага при херпес, екзема, рани, изгаряния, циреи и ухапвания от инсекти.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР