Боли ви гърба? Има решение! Правете това упражнение преди лягане

...
Боли ви гърба? Има решение! Правете това упражнение преди лягане
Коментари Харесай

Упражнение при болки в гърба и раменете

Боли ви гърба? Има решение! Правете това упражнение преди лягане и болката ще изчезне скоро!

По-голямата част от възрастното население прекарва огромна част от времето си в седнало състояние. Седим на работа, в колата, у дома, до момента в който гледаме телевизия и това неизбежно води до проблеми с гърба. Мускулите на гърба отслабват и се втвърдяват. Появява се болежка в кръста, раменете, само че също и в бедрата. Има, обаче, едно вълшебно упражнение, което може да се оправи с цялостен набор от здравословни проблеми от този жанр. Ако го вършиме всеки ден, за предпочитане преди лягане, скоро ще се почувствате по-добре и болката ще отшуми.

Това упражнение се предлага и за спортисти и за всеки, който, в противен случай, прекарва дълги часове на крайник. Ако ви е неловко с тази позиция и чувствате напрежение в кръста, пробвайте да го извършите върху постеля.

Как да извършите упражнението вярно
Седнете на земята, тъй че ходилата ви да не са под дупето, а в профил на бедрата. Легнете постепенно от седнало състояние с издишване, като употребявате опората на лактите. След това протегнете ръцете си на пода и ги свийте над главата си. Отворете лопатките. Когато поставите главата на земята, гърбът ще бъде добре обтегнат. Изпънете гърдите си и усетете всички разтегнати мускули.

 Боли ви гърба - правете това упражнение преди лягане!

Вижте още: Профилактика и лекуване на респираторни болести с хрян

Дишайте надълбоко. Дайте си време да свикнете с тази позиция. Освен чудесно за мускулите на гърба и шията, това упражнение работи дейно и върху мускулите на бедрата, коремните мускули и гърдите.

Боли ви гърба? Не се колебайте да опитате това упражнение още през днешния ден!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР