Боли ме да го кажа, но сме пред фалит. Нямам

...
Боли ме да го кажа, но сме пред фалит. Нямам
Коментари Харесай

Отец Иван отново пред фалит, няма пари за ток

" Боли ме да го кажа, само че сме пред банкрут. Нямам пари да платя тока и водата на приютите. Вече ми писна от тези сметки, които се натрупат по няколко хиляди лв. на месец. "

Това тежко самопризнание направи пред " България Днес " отец Иван, който се грижи за храната и подслона на стотици изстрадали хора. Само за вода би трябвало да се платят над 9000 лв., сериозна е и дължимата сума за електричество.

" Много сериозен удар понесохме, когато преди седмица ми откраднаха 5000 лв.. Скоро започваме сезона на косенето и балирането, а нямаме пари. Ако хората имат опция в тези сложни времена, дано ни оказват помощ финансово. Това е нещото, от което имаме незабавна потребност ", приканва дядо Иван.

Добрият свещеник призна, че към момента в приютите му има храна - най-вече леща, ориз и грах, тъй че хората не е нужно да подаряват артикули. В актуалната обстановка най-голяма е потребността от пари.

" Станах на 77 години и към този момент всичко ми е доста мъчно, само че знам, че доста хора чакат на мен. Опитвам се да ги изучавам сами да си изкарват прехраната и да бъдат независими. Божа работа е какъв брой ще изкарам на тази земя, нека Господ ми даде още години живот ", показа прочувствено отчето. Дядо Иван безусловно е изгубил съня си през последните седмици, защото има нетърпими болки в лявото коляно. Наскоро се случило през нощта да му търсят обезболяващи медикаменти, защото не можел да стои на едно място от болежка.

" Но даже и здравословните проблеми не ме тормозят толкоз, колкото, че го закършихме финансово ", угрижен е свещеникът, който даже и на тези години продължава да мисли преди всичко за непознатото благоденствие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР