Болград. Болградската гимназия Г.С. Раковски през годините е получавала като

...
Болград. Болградската гимназия Г.С. Раковски през годините е получавала като
Коментари Харесай

Наталия Кара, учител по БЕЛ: МОН и родолюбиви българи даряват учебници и помагалата на Болградската гимназия „Г.С. Раковски”

Болград. Болградската гимназия „ Г.С. Раковски ” през годините е получавала като подаяние учебници и помагалата от българското Министерство на образованието и науката, спонсори и родолюбиви българи. Това сподели в изявление за Агенция „ Фокус ” Наталия Кара, преподавател по български език и литература в учебното заведение, което се намира на територията на украинска Бесарабия – район, обитаем най-вече от българи. „ Учебниците и помагалата, които използваме предметите на български език, са издадени в България, като са предоставени в разнообразни години като подаяние от МОН. Гимназията е получавала книги и предмети и от спонсори и родолюбиви българи ”, изясни Кара. По думите ѝ образователните стратегии са одобрени от МОН на Украйна, като в авторските колективи са и преподаватели от гимназията.
Български език и литература се учи и в други учебни заведения на територията на украинска Бесарабия, само че само в Болградската гимназия „ Г.С. Раковски ” преподават учители, командировани от МОН. Миналата година 425 деца са били гимназисти в това учебно заведение, като тази година ще са не по-малко от 430. „ Първокласниците ще са 54 деца, а като цяло нашето учебно заведение избират още към 30 деца ”, сподели още Наталия Кара.
Инна ПЕЙЧЕВА

Пълния текст на изявлението четете по-късно в „ Мнение ”
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР