Болестта, която научно се нарича амблиопия, не им е попречила

...
Болестта, която научно се нарича амблиопия, не им е попречила
Коментари Харесай

Забелязали ли сте: 42 звезди със синдром на мързеливото око

Болестта, която научно се назовава амблиопия, не им е попречила да станат най-известните и търсени звезди.

Вероятно сте срещали хора, чието едно око е малко по-малко от другото, а самата зеница е леко присвита. Това е положението, при което едното око става водещо, а другото се отпуска малко. Най-често това заболяване се среща при деца, само че го има и при възрастни.

Оказва се, че сходно заболяване може да се появи във всяка възраст, а аргументите нормално са страбизъм, неравномерен размер на очните ябълки, както и генетично влечение.

Ако амблиопията е открита от офталмолог на ранен стадий, тогава тя към момента може да бъде излекувана. Най-лесният метод е да вършиме специфични извършения, които заради натоварването на мързеливото око ще го накара да работи с цялостен потенциал.

Има и оперативно лекуване, както и лазерна електростимулация и светлинно лекуване. Като цяло, в случай че постоянно ходите на доктор и проверявате зрението си, можете да предотвратите развиването на това заболяване.

Но някои звезди въобще не се смущават от съществуването на подобен проблем, защото даже не се пробват да трансформират този собствен минус. И по този начин, Парис Хилтън, Райън Гослинг, Кейт Мидълтън, Кейти Пери, Кейт Мос и други звезди, които толкоз доста обичаме, имат този синдром. А с верния грим заболяването е изцяло невидима.

Вижте кои с те в галерията и ни споделете дали сте забелязали този проблем при тях:
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР