Болестта Х е заместващо име, което бе прието от Световната

...
Болестта Х е заместващо име, което бе прието от Световната
Коментари Харесай

След COVID-19: Идва ли “Болестта Х” и има ли света нов общ враг? 

" Болестта Х " е заместващо име, което бе признато от Световната здравна организация през 2018 година и съставлява предполагаем, незнаен патоген, който може да аргументи зараза. Световната здравна организация приема заместващо име, с цел да е сигурна, че този планирането на тези хипотетични бъдещи епидемии е задоволително гъвкаво, с цел да се приспособява. 

Коронависусът беше почти това и откакто от 2018 година се приказва за нещо сходно, през 2020-а трябваше да сме по-подготвени, изясни проф. Кантарджиев пред Българска национална телевизия.

 

“Болест Х ” е маймунската вариола, сподели още вирусологът. Националният център по заразни и паразитни заболявания е имал подготвена диагностика и по тази причина е овладял първите случаи у нас, само че за това се е работело години преди този момент. Сблъсквали сме се няколко пъти с “Болест Х ” - писмата с антракс, изпращани от психичноболен човек в Съединени американски щати след атентата на 11 септември.

 

" Продължаваме да работим, с цел да може да имаме диагностика всчики съществуващи заболявания по света и в случай че някой се върне от чужбина болен или по някакъв метод се внесе някаква зараза, да сме наясно защо става дума ", добави Кантарджиев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР