Болен заседател попречи да се даде ход на делото срещу

...
Болен заседател попречи да се даде ход на делото срещу
Коментари Харесай

Болен заседател спъна дело за проституция и пране на пари в хотел “Мерита“

Болен заседател попречи да се даде ход на делото против 48-годишния Антон Асенов – Мустафата в Пловдивския областен съд. В днешното съвещание трябваше да бъдат изслушани показанията на част от очевидците в процеса, само че това ще се случи на 7 април тази година.
Прочетете още
Срещу Мустафата са повдигнати две обвинявания - за даване на пространства за осъществяване на полови услуги и за пране на пари.

В разпоредителното заседание  през октомври, 48-годишният Антон Асенов не се призна за отговорен пред съда и юристът му Константин Давчев изиска процесът да се гледа по общия ред с приканване на всички очевидци и движимости лица. На по-късен стадий ще бъдат изслушани и експертизите на движимостите лица. Очаква се след тях пояснения да даде и подсъдимият Антон Асенов.

От материалите по делото излиза наяве, че стопанисваният от него хотел „ Мерита ” във Войводиново, е бил обществен дом. Обектът се намира в непосредствена непосредственост до Околовръстното шосе и отбивките за автомагистрала " Тракия ". 

Според обвинителния акт от февруари 2014 година до 19.05.2020  година, в мотел „ Мерита “ /с. Войводиново, обл. Пловдив/, който е бил нает от Антон Асенов, е предоставял стаи на седем дами и един мъж за осъществяване на секс и блудствени дейности.

Другото обвиняване е,  че в същия интервал от време Мустафата е направил покупко-продажби с имущество в изискванията на пране на пари - възнаграждение на наеми и закупуване на 11 автомобила, всичко на обща стойност 383 963 лв., като е знаел, че паричните средства са добити посредством осъществяване на закононарушение. Сред колите имало марки – „ Мерцедес “, „ Ауди “, „ Мазда “, БМВ и други Според обвиняването всички тези пари са получени от проституция.

Първоначално Мустафата работил като готвач в мотела край Пловдив. През 2014 година го взел чартърен. За пространствата се договорил да заплаща по 2000 евро, като изпращал всеки месец по 1 000 евро на двамата притежатели. Повечето от пространствата се употребявали от дами, предлагащи платени полови услуги – на стойност сред 20 и 30 евро за клиент. Те предоставяли част от „ заработените “ пари на Антон.

В мотела нормално отсядали турски водачи на камиони. През годините личният състав в мотела и заведението постоянно се сменял. Всеки можел да замести другия като барман, чистач, защита и др.  Случвало се и сервитьорките също да дават полови услуги. Ежедневно в обекта се намирали най-малко по 6-7 дами, които проституирали.

Какво описаха другите очевидци по делото четете тук:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР