Боксовият клуб Ботев Пловдив“ също излезе с позиция след отвореното

...
Боксовият клуб Ботев Пловдив“ също излезе с позиция след отвореното
Коментари Харесай

Боксов клуб „Ботев Пловдив“: Кметът да даде залата си по таекуондо на Bultras Fight Club, докато им намери друга

Боксовият клуб „ Ботев Пловдив “ също излезе с позиция след отвореното писмо на „ Бултрас Файт Клуб “. Оттам декларират, че сега правят огромен ремонт на залата, заради което подготвителния развой не е вероятен.
Прочетете още
Те споделят, че след ремонта всички трениращи са добре пристигнали, като даже от клуба ще дават безвъзмездни тренировки на деца до 14 години. По надолу обаче те споделят:

„ Вярваме, че с благосклонност от страна на кмета на град Пловдив господин Костадин Димитров, може да се даде краткотрайно прилагане на прилежащата зала за тайкуондо, която е персонално негова, и по този начин всички трениращи да не прекъсват своите занимания. Тази зала може да служи като краткотрайно решение, до момента в който кметът и общината съумеят да намерят уместно помещение за " Bultras Fight Club ", което те да поддържат и посредством което да развиват своите спортисти “.

С това те недвусмислено споделят, че няма да одобряват повече клуба по кикбокс в залата, като споделят на кмета да даде залата по таекуондо, която разказват като „ персонално негова “.  Всички зали в спортния комплекс на бул. „ Източен 10 “ са общинска благосъстоятелност, дадени на клубовете по закона за спорта.

Ето и цялата позиция на Боксов клуб " Ботев Пловдив ", без редакторска интервенция:

Изявление от Боксов клуб " Ботев Пловдив " по отношение на настоящата обстановка със спортната зала на бул. „ Източен “ 10

Уважаеми членове на Боксов клуб " Ботев Пловдив ", родители, другари, кмета на град Пловдив господин Костадин Димитров, заместник-кмета по „ Спорт и юношески действия “ господин Николай Бухалов, ръководителя на Общински съвет – Пловдив господин Атанас Узунов, и всички пловдивчани,

Във връзка с настоящите събития и идния ремонт на нашата подготвителна зала, бихме желали да внесем изясненост и да изразим нашата позиция по въпроса.

Текущо положение и нужда от ремонт:

Както към този момент информирахме в предходните ни изказвания, положението на залата на бул. „ Източен “ 10 е сериозно. Покривът е в неприятно положение, подовата настилка е износена и необезопасена, съблекалните и баните са несъответствуващи за прилагане, а електрическата апаратура и осветлението са рискови и остарели. Всички тези фактори съставляват съществени опасности за здравето и сигурността на нашите трениращи.

Планиран ремонт:

За да осигурим безвредна и съвременна подготвителна среда, планирахме да стартираме ремонт на 1 юли 2024 година, финансиран посредством частни вложения. Ремонтът включва замяна на подовата настилка, създаване и обзавеждане на нови съблекални и бани, замяна на осветлението, ремонт на покрива, рационализация на електрическата апаратура и други усъвършенствания. Към този миг ремонтът не е стартиран, тъй като доста от трениращите не идват и залата е цялостна с персонални движимости, които е допустимо да са изцяло изоставени, имайки поради настоящото положение на залата. Изпратихме спомагателни уведомления за пускане на ремонта на 19 юли 2024 година, за което уведомихме и община Пловдив.

Отговор към позицията на " Bultras Fight Club ":

Съжаляваме, че " Bultras Fight Club " показват неодобрение и възнамеряват протестни дейности. Нашата цел в никакъв случай не е била да лишим който и да било от опцията за тренировки. Напротив, след завършването на ремонта, всички трениращи ще бъдат добре пристигнали, като даже Боксов клуб " Ботев Пловдив " ще даде безвъзмездни тренировки за деца до 14 години и условия за провеждането им.

Предложение за краткотрайно решение:

Ние разбираме нуждата на " Bultras Fight Club " да продължат своите тренировки по време на ремонта и че техният клуб няма лична спортна зала, в която да тренира. Вярваме, че с благосклонност от страна на кмета на град Пловдив господин Костадин Димитров, може да се даде краткотрайно прилагане на прилежащата зала за тайкуондо, която е персонално негова, и по този начин всички трениращи да не прекъсват своите занимания. Тази зала може да служи като краткотрайно решение, до момента в който кметът и общината съумеят да намерят уместно помещение за " Bultras Fight Club ", което те да поддържат и посредством което да развиват своите спортисти.

Подкрепяме напъните на всички спортни клубове да продължат своята активност и сме подготвени да сътрудничим за намирането на дълготрайно решение. Вярваме, че с общи старания и схващане, можем да осигурим нужните условия за тренировките на всички спортисти в Пловдив.

Безплатни тренировки за деца:

След завършването на ремонта, Боксов клуб " Ботев Пловдив " ще даде безвъзмездни тренировки за деца до 14 години. Това е нашият метод да подкрепим развиването на младите гении и да дадем своя принос към българския спорт.

Заключение:

Българският спорт страда от години и е време да обединим напъните си за възстановяване на изискванията за подготовка. Настоящият ремонт, въпреки и частна инвестиция, е ориентиран към възстановяване на общински парцел и цели основаването на безвредна и съвременна спортна среда. Инвестицията ще надвиши 200 000 лв., което е неведнъж над условията по контракт. Призоваваме всички спортисти, трениращи и техните родители да проявят схващане и самообладание. Нека дружно работим за бъдещето на спорта в Пловдив.

Благодарим ви за поддръжката и разбирането.

С почитание,

Боксов клуб " Ботев Пловдив "

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР