Боклукът, внесен от Италия и иззет след проверки в Батак

...
Боклукът, внесен от Италия и иззет след проверки в Батак
Коментари Харесай

Връщат в Италия контейнерите с боклук от пристанище Варна

Боклукът, импортиран от Италия и конфискуван след инспекции в Батак и Варна, ще бъде върнат на Италия. Това разгласи министърът на околната среда и водите Емил Димитров по време на парламенталния надзор, представен от БНР.

Контролът на локалните екоинспеции би трябвало да продължи с още по-голяма мощ и с повече наказания, тъй като публичната непоносимост е извънредно висока, сподели министърът.

Той разяснява и обстановката с сдружение " Феникс " в Плевен, където се води следствие. Ако се откри, че има нарушавания на вносителя, отпадъците ще бъдат върнати в Италия, а в случай че нарушаванията са осъществени от приемащата българска компания, ще бъде издадена заповед за екосъобразно отнасяне за сметка на дружеството-получател, означи още той.

Министърът уточни, че на площадката са правени четири спомагателни инспекции, които са посочили, че всичко е наред и документите от тези инспекции са предадени на проверяващите органи за следващи дейности.

Емил Димитров добави, че има издадено писмо до регионалните шефове и кметовете с условието да следят какво се случва и да не се позволява нерегламентирано предпазване и освобождение от боклуци където и да е на територията на страната.

През предходната година от екоиспекциите в страната са осъществени общо 8868 инспекции, за откритите нарушавания по бранш " боклуци " са издадени 224 наказателни постановления на стойност 822 900 лв..

/БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР