Божков е в ареста от момента, в който кацна на

...
Божков е в ареста от момента, в който кацна на
Коментари Харесай

Аплодисменти за Божков в съдебната зала frognews.bg

Божков е в ареста от момента, в който кацна на летище София на 25 август, откакто се върна с полет от Дубай. Той бе арестуван по главното дело против него, в което прокуратурата твърди, че е управлявал проведена незаконна група, посредством която е ощетил бюджета с 550 млн. лева, несъбрани от такси за хазартната му активност. Решението на съда ще бъде дефинитивно и без право на обжалване в идващите месеци, в случай че не се появят нови обстоятелства и условия.

В началото на съвещанието съдът рапортува, че са постъпили нови материали от Софийската градска прокуратура - резултати от техническа експертиза на компютър и информация от Абу Даби за връщането на Божков в България.

 

Адвокатът на Божков Георги Гатев също показа документи - уверение за привличане на Божков в качеството му на обвинен от 23 август по друго дело, фактура за платени суми от 31 януари - 15 февруари, документи от Национална агенция за приходите за платени суми, както и призовка по това дело за Божков да се яви на разпит пред СГП.

 

Адвокат Гатев изиска по-лека мярка за неотклонение за клиента си като уточни, че първата инстанция, Софийския градски съд, се е произнесъл за мярката като се е позовал на обвинявания, които въобще не са част от това наказателно произвеждане. Той даде образец със свидетелски показания на служителка, която твърди, че е имало опит за обезчестяване, само че изказванията й са част от друго дело. Въпреки това съдът ги е взел поради по това произвеждане.

По думите на Гатев Софийски градски съд е възприел две учредения, че има заплаха да се укрие - че е бил разгласен за търсене и че не е бил открит на адресите му. Гатев твърди, че тези изказвания са незаконосъобразни. По думите на бранителя, все още на заминаването на Божков в чужбина не е имало никаква информация, че е подозиран в закононарушение. По делото няма никакви доказателства, че е бил предизвестен преди началото на следствието против него.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР