Божков беше докаран под конвой в Софийска градска прокуратура (СГП).

...
Божков беше докаран под конвой в Софийска градска прокуратура (СГП).
Коментари Харесай

Под конвой: Разпитът на Васил Божков продължава

Божков беше докаран под ескорт в Софийска градска прокуратура (СГП). Заедно с предприемача е и неговият юрист.

Близо 5 часа не бяха задоволителни на СГП през вчерашния ден да обясни всичко към изказванията на обвинения Васил Божков, че е плащал такса успокоение на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова. Тримата бяха задържани предходната година, само че бяха пуснати без обвинявания поради липса на доказателства.

" Разпитът беше по отношение на оня случай, който знаете - за дадените 60 милиона лв., които се твърдеше, че ги е предал на министъра на финансите ", съобщи през вчерашния ден на излизане юристът Георги Гатев. Божков е удостоверил, че е дал 60 милиона лв., като е дал и спомагателни елементи.

Той не разяснява в елементи какво е бил питан Божков, само че съобщи, че са станали ясни и нови неща.

" Не мога да дам подробна информация също така, че дава показания. Доста от нещата, преобладаващото, вие ги знаете. Горе долу ги удостоверява с някои допълнения. Не мога да ви дам информация, защото подписах декларация да не обяснявам материалите по делото ", добави юристът на Божков.

Бизнесменът се прибра от ОАЕ преди 4 дни.

Информацията за това по какъв начин се е върнал у нас остава спорна. От прокуратурата оповестиха, че са получили информация от Обединените арабски емирства, че са решили да екстрадират предприемача, само че прецизират, че българското обвиняване не е получило правосъден акт по отношение на решението за екстрадиция. Адвокатът на Божков пък отхвърля, твърди, че клиентът му се е прибрал в страната непринудено и сподели документи за изказванията.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР