Божиите ангели бяха на страната на сержант Александър в събота

...
Божиите ангели бяха на страната на сержант Александър в събота
Коментари Харесай

The Times: Руснаците убиват собствените си ранени войници, Украйна напредва в Херсон

Божиите ангели бяха на страната на сержант Александър в събота сутринта. Бяха му споделили, че руснаците се отдръпват, само че когато завладя възвишенията от селото, от другата страна имаше един, който го чакаше с картечница.

" Казват, че би трябвало да водиш фронта от първа линия, тъй че взех решение да направя тъкмо това и се насочих нагоре по хълма ", споделя той пред The ​​Times единствено няколко часа по-късно. " Но копелето просто стоеше там. "

Руснакът отприщва залпове от изстрели, само че съумява да уцели 27-годишния Александър единствено в горната част на ръката. Александър пада назад надолу по хълма и съумява да се върне при хората си.

" Тогава беше същински пъкъл ", споделя той. " Най-лошият пъкъл на войната. " Позицията на хората му беше открита и съветската артилерия заваля, до момента в който той се опитвал да се върне от фронтовата линия за лекуване. " Те даже изпратиха танк. "

В продължение на час и половина, с приятел, който му помагаше да наложи турникет, Александър се пробва да избяга назад през нивите. Провинцията към Херсон е открита обработваема земя, културите са разграничени от редици дървета, които са съвършено артилерийско прикритие.

Обратно в болница зад фронта, когато ръката му към този момент е превързана, Александър на драго сърце оповестява, че макар офанзивата останалите му хора са съумели да задържат позициите си. Той моли семейството му да не бъде разкрита  - украинските управляващи постановиха компактно затъмнение на новините за настъплението в Херсон.

Четирима мъже са били ранени, прибавя той, само че никой не беше погубен, а териториалната облага на един километър беше тяхната премия. Сблъсъкът беше характерен за боевете по целия фронт на офанзивата към Херсон - най-големият град, паднал при нашествието на Русия - оповестена преди седем дни от украинските управляващи след седмици на струпване.

Затъмнението на новините е част от хибридната война, която Украйна в този момент води против Москва, споделя нейният основен боен представител, капитан Наталия Хуменюк, пред The ​​Times.

" Имаме осведомителна фронтова линия, както и военна фронтова линия ", изяснява тя. " Информационната фронтова линия, по която напредват от политическите сили, е доста друга от напредъка съгласно военната тактичност. "

Липсата на проверима информация докара до диви искания и от двете страни. От проукраинска страна споделят, че тяхната войска е пробила на три фронта, като руснаците са разочаровани и са избягали. Междувременно неофициалната мрежа от проруски сметки онлайн се хвали с неуспеха на офанзивата, като се споделя, че след нея са останали хиляди мъртви украинци. " Цинично кръвопролитие ", го назовава един проруски отчет, без да дава никакви образни доказателства за изказванията си за големи украински загуби.

Самият президент Зеленски през днешния ден разгласи, че Украйна продължава да си връща селища, само че по този начин и не разкри къде се намират те.

Разказите на ранени бойци, които са напуснали бойното поле за лекуване неотдавна този уикенд, демонстрират, че напредъкът върви постепенно, с тежки, само че не безусловно пагубни жертви. Те удостоверяват няколко по-прецизни съветски отчета от бойното поле, които признават, че Украйна е постигнала известни облаги, само че е понесла загуби и би била уязвима на контраофанзива, в случай че руснаците съумеят да съберат силата си. Ала това е едно огромно " в случай че ".

Версията на бойците за събитията демонстрира, че украинците са се научили да водят настъпателна война като руснаците, изключително в този момент, когато разполагат с точна артилерия със междинен обхват като Химарс и гаубици M777, предоставени от Съединени американски щати, Обединеното кралство и други страни от НАТО. Това значи, че те унищожават съветските линии и хранилища, преди да завземат една дребна част от територия едновременно, след което да се прегрупират.

" Няма блицкриг ", споделя 25-годишният Денис - различен боец, който се възвръща от разтърсване и пострадване на крайници в същата болница като Александър.

Той се е сражавал от западната страна на необятен, само че плитък фронт, дълъг повече от 60 благи на север и запад от Херсон. Денис разказва по какъв начин на неговия отряд е казано, че задачата му в първия ден на борбата е да превземе едно село, а по-късно да се реалокира във второ. Когато заобиколиха първото село, то беше празно и те продължиха напред. Но това беше капан — или може би стандартна тактичност в артилерийска война.

" Те ни чакаха измежду дърветата ", споделя той. Докато пресичал полетата към второто село, артилерията стартира да навлиза и е подредено оттегляне към първото село, което, несъмнено, към този момент е в полезрението на руснаците.

Денис е бил в БМП - леко бронирано транспортно средство - само че споделя, че е имал шанс, тъй като когато следите му са били ударени от минохвъргачен снаряд, той е бил извън с различен боец, който е влачил на безвредно място трети, който е получил пострадвания по краката. " Не знам какво се случи по-късно ", споделя той. Но той, другият избавител и раненият съумяват да се върнат безвредно.

Докато украинските политици споделят, че задачата на офанзивата е да се превземе Херсон, западните военни стратези споделят, че тактиката на армията допуска, че тя се пробва да притисне руснаците в застроената зона, като в същото време пресича маршрутите си за доставяне през река Днепър. Тя разрязва Украйна на две, от север на юг, като Херсон е единственият следен от Русия град от западната страна.

Видео, оповестено онлайн тази заран, демонстрира пушек, издигащ се от моста Антоновка в центъра на града след украински удар. Мостът към този момент е съществено развален от предходни украински офанзиви.

Ръководството на Украйна се надява една сполучлива атака да принуди руснаците да се изтеглят през реката в Крим, без да са нужни евентуално пагубни борби на улицата. Притискането явно е планувано да е постепенно, с цел да се избегнат жертвите, които Русия претърпя при опита си за мълниеносен криг против Киев и Харков.

Старши доктор в болничното заведение, който не може да бъде разпознат, споделя, че незабавното поделение е било заето през последната седмица, само че не и претрупано. От 200-те ранени, които е получил, той е изгубил единствено един човек, като различен е бил сериозно ранен, откакто са извадени части кост от мозъка му.

" Не е толкоз неприятно, колкото първоначално ", споделя лекарят, имайки поради интервала през март, когато украинската войска организира обезверена и в последна сметка сполучлива отбрана против съветските сили, нахлуващи на север и запад от Херсон към градовете Николаев и Одеса. " Нараняванията са по-леки. "

Тези пострадвания към момента са значително породени от обстрел, а не от патрони, което допуска, че руснаците разчитат на численото си преимущество в артилерията, а не на пехотата.

Украинците съумяха да нахлуят на две линии. Едната е на северозапад от Николаев, където са завладяли до 20 километра значително открита и едва предпазена територия, съгласно различен боец, 40-годишният Миколай.

Опитите за пробив по основния път М14, който свързва Николаев и Херсон, водят до бойни дейности напред-назад, като фронтовата линия съвсем не се е трансформирала. Село Посад-Покровске, което от април е в ничията земя, " към този момент го няма ", съгласно един украински офицер. Вчера сутринта украинска артилерия бе забелязана да обстрелва съветски позиции от села като Лимани до Посад-Покровски на запад.

Другият " пробив ", на север от Херсон, сътвори предмостие, което в този момент е сцена на най-ожесточените боеве на фронта и където съветски източници споделят, че се поддържат най-вече украински жертви. На изток, двустранните боеве за дребния град Високополе през седмицата приключиха с победа за украинците, които се снимаха по какъв начин издигат знаме над градската болница в неделя сутринта.

Украинските управляващи упорстват, че не бързат. " Деокупацията на юга и изтока и украинската победа ще отнеме време ", споделя Олексий Арестович, консултант на президента Зеленски, сподели в събота вечер на постоянен брифинг. " Настъпващите сили сигурно ще имат жертви. На равнище пехота това е комплицирана и кървава спекулация. "

Той сподели, че главната цел на офанзивата е продължаващото заличаване на съветските позиции и съоръжение.

Александър споделя, че Украйна губи хора, само че Русия губи повече. Той твърди, че руснаците са довършили личните си ранени мъже, до момента в който се отдръпват, с цел да предотвратят попадането им в украински ръце. " Можем да чуем ранените руснаци да молят за помощ и по-късно изстрели с единични патрони ", споделя той. " Намираме телата им, когато напредваме. "

Има малко доказателства нито за големите съветски загуби, декларирани от украинците, нито има доста признаци измежду украинските бойци, с които се сблъсква The Times, за загуба на морал от тяхна страна.

23-годишният Ихор, различен боец, споделя, че макар всички триумфи на Химарс и друга артилерия от висок клас, предоставена от Запада, украинската войска се нуждае от повече минохвъргачки и артилерия с дребен обхват, с цел да покрие напредъка си. Но неговите командири остават решени да си върнат украинската територия. " Казват, че това е наша земя и би трябвало да си я върнем ", изяснява той. " Всички към момента стоят зад това изказване. “
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР