Божидар Атанасов получи доживотна присъда за убийството на Огнян Харизанов

...
Божидар Атанасов получи доживотна присъда за убийството на Огнян Харизанов
Коментари Харесай

След 1000 страници доказателства: Доживотна присъда за разст...

Божидар Атанасов получи доживотна присъда за убийството на Огнян Харизанов през август 2007 година. Магистратите от Апелативния съд още веднъж потвърдиха наказването, откакто делото бе върнато от Върховния касационен съд за разглеждане от различен правосъден състав на същия съд.

Магистратите извършиха дадените в отменителното решение инструкции. Събраха се голям брой гласни писмени и доказателства, одобриха се три спомагателни балистични експертизи, представляващи като размер над 1000 страници.

Вторият състав на въззивната инстанция доближи до мнението на първия състав на Пловдивския апелативен съд, че косвените доказателства, каквито само са налични по делото, кореспондират между тях и са подкрепени от експертните заключения. Съдът приема, че Божо от Кючука е прострелял Оги Лудия, негов сътрудник в наркоразпространението, в интервала 23.00 - 23.20 часа на 17 август 2007 година на вилата му в Родопите.

Апелативните магистрати потвърдиха и частта от присъдата на първоинстанционния съд, с която Атанасов, с която е наказан да заплати по 200 000 лв. за децата на Харизанов, а за дамата и родителите му – от по 150 000 лв.., представляващи компенсации за претърпени неимуществени вреди.

Делото в Апелативния съд бе формирано по митинг на Окръжната прокуратура и тъжби на Атанасов и на гражданските ищци против доживотната присъда.

Решението на Апелативния съд обаче към момента не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Върховния касационен съд (ВКС).
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР